Okkan anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 silah arkadaşı, şehit edilmelerinin 20'nci yıl dönümünde şehit edildikleri noktada, düzenlenen törenle anıldı. Anmaya gelenler arasında bulunan ve şehit emniyet müdürü ile aynı adı taşıyan 20 yaşındaki Ali Gaffar Ayverdi, "Her sene geliyorum. Büyüklerimizin anlattığına göre çok iyi bir insanmış ve çok seviyorlarmış. Ondan dolayı adımı Ali Gaffar bırakmışlar. Onun gibi biri daha gelmemiş" dedi.

Haberler 26.01.2021 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 20 yl önce terör örgütü tarafndan ehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma töreni düzenlendi.

Okkan ile polis memurlar Mehmet Kamal, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmu ve Selahattin Baysoyu anmak üzere l Emniyet Müdürlüünce gerçekletirilen tören, ehit edildikleri merkez Yeniehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarnda yapld.

Kuran- Kerim okunan ve ehitler için dua edilen programda, gaziler, polis memurlar, Ali Gaffar ismini tayan çocuklar ve vatandalar ehitlik Antna karanfil brakt.

Baz binalarn balkonlarna ve camlarna Okkann fotorafnn asld görüldü.

l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, programda yapt konumada, ehit Ali Gaffar Okkan ve silah arkadalarna Allahtan rahmet diledi.

OKKAN ANILDI

Yaman, Gaffar Okkan ve tüm ehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anyoruz. dedi.

ehidin ismini tayan gençlerden Ali Gaffar Ayverdi (20), Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için düzenlenen anma programlarna her yl katldn söyledi.

Ayverdi, Allah mekann cennet eylesin. Büyüklerimizin anlattna göre çok iyi bir insanm ve çok seviyorlarm. Ondan dolay adm Ali Gaffar brakmlar. diye konutu.

Ali Gaffar Kaya da Okkann ehit edildii yl dünyaya geldiini ifade ederek, ehidin Diyarbakr için çok hizmetlerinin olduunu ve halkn onu çok sevdiini örendiini belirtti.

Her yl Diyarbakrda düzenlenen anma programna katldn aktaran Kaya, daha önce de ehidin mezarnn bulunduu Sakaryaya gittiini ve kabri banda dua ettiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git