Okkan gönüllerde yaşıyor!

Diyarbakırlılar, 19 yıl önce silahlı saldırıda 5 mesai arkadaşı ile şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı unutamıyor. Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, yaptığı çalışmalarla Diyarbakırlıların sevgi ve saygısını kazandı. Kadın polisler, Diyarbakır'da ilk kez onun emriyle trafiği yönetti. İki küçük otomobil alan Ali Gaffar Okkan, mavi beyaz renklere boyattığı otomobillerde 2'şer kadın polis görevlendirdi.

Haberler 23.01.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrllar, 19 yl önce silahl saldrda 5 mesai arkada ile ehit edilen l Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan unutamyor.

Sakaryann Hendek ilçesinde 1952 ylnda dünyaya gelen, 30 Eylül 1970te Polis Kolejinden, 29 Eylül 1973te Polis Akademisinden mezun olup zmir Emniyet Müdürlüüne komiser yardmcs olarak atanan Ali Gaffar Okkan, çeitli birimlerde görev yaptktan sonra 1983 ylnda anlurfa Emniyet Müdürlüünde göreve balad, 1985te ube müdürlüüne terfi etti.

1986 ylnda Eskiehir Emniyet Müdürlüü kadrosunda görev alan Okkan, bu ilde 1992 ylnda Emniyet Müdür Yardmcs oldu. 6 Aralk 1993te 1inci Snf Emniyet Müdürlüüne terfi edip, Kars Emniyet Müdürü olarak atamas yaplan Ali Gaffar Okkan, 18 Kasm 1997de ise Diyarbakr Emniyet Müdürlüü görevine balad. Bu arada Okkan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu.

24 Ocak 2001 günü saat 17.40 sularnda valilik binasna doru seyir halindeyken ehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarnda kurulan pusuda ehit olan Okkan, evli ve 2 çocuk babasyd.

Okkan ile polisler Mehmet Kamal, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmu ve Selahattin Baysoy da hain saldrda ehit dütü.

- Yallar araçla evlerine ulatrd

Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, yapt çalmalarla Diyarbakrllarn sevgi ve saygsn kazand.

Kadn polisler, Diyarbakrda ilk kez onun emriyle trafii yönetti. ki küçük otomobil alan Ali Gaffar Okkan, mavi beyaz renklere boyatt otomobillerde 2er kadn polis görevlendirdi.

Bir otomobil kayp çocuklar toplayp ailelerine teslim ederken dieri ise yürümekte zorlanan yallar gidecekleri yerlere tad.

- htiyaç sahibi ailelere destek sundu

Okkan, görev yapt süre boyunca kentteki huzuru en üst seviyeye çkard. Meslektalar ve hayrseverlerden toplad yardmlarla ihtiyaç sahibi ailelere ve örencilere destek olan Ali Gaffar Okkan, ehirde küçükten büyüe herkesle kurduu iyi diyalogla Diyarbakrllarn gönlünde taht kurdu.

Geceleri tebdili kyafetle sk sk esnaf ziyaretinde bulunup sokakta karlat vatandalara cep telefonu numarasn veren ehit Okkan, zaman zaman makam aracyla yolda gördüü yallar da evlerine brakt.

Bu sayede talep ve skntlarn iletme frsat bulan Diyarbakrllar, sk sk emniyet müdürünü makamnda ziyaret etti.

- çocuklar spora yönlendirdi

Sokakta çaltrlan çocuklarn sorunlaryla da yakndan ilgilenen Okkan, ailelerine destekte bulunup onlar eitime kazandrd.

Gençleri terör örgütlerinden ve uyuturucu ebekelerinden uzak tutmak için spora yönlendiren Okkan, amatör spor kulüplerine de malzeme yardmnda bulundu.

- Gol sevincine ortak oldu

Diyarbakrsporun 1inci Lige (Süper Lig) yükselmesi için ura veren Ali Gaffar Okkan, bunun için youn mesaisi arasnda adeta bir kulüp yöneticisi gibi çaba gösterdi.

Okkan, yeil krmzl ekibin sahasnda oynad tüm maçlar, sahaya çk tünelinin kapsndan izleyip futbolcularn gol sevincine ortak olmas nedeniyle taraftarn da gönlünü kazand. Diyarbakrspor taraftarlarnn, tribünlerden maç öncesinde büyük sevgi gösterisinde bulunduu Okkan, Diyarbakra ve Diyarbakrspora kar besledii sevgiyi her platformda dile getirdi.

Okkan, Diyarbakrspora katklarndan dolay dönemin yönetimi tarafndan kulübün onursal bakan ilan edildi.

- 142 çocuk ismini tayor

Diyarbakrllar kendilerinde derin izler brakan Okkana duyduklar sevgi nedeniyle çocuklarna onun ismi vererek hatrasn yaatyor.

Kentte Ali Gaffar ismini tayan 142 çocuktan bazlar, Okkan, Sakaryadaki mezar banda yad ediyor.

- Diyarbakrspor ampiyon olsun, ertesi gün ölelim

Dönemin Diyarbakrspor Kulübü Bakan Adnan Öktüren, Okkann, kulübün ampiyon olmasnda çok büyük emei olduunu söyledi.

Okkann sevecen yapsyla vatandala scak iliki kurabildiini dile getiren Öktüren, ehidin, yöre insann huzur içerisinde yaamas için youn çaba sarf ettiini vurgulad.

Öktüren, Diyarbakrl ailelerin çocuklarna ehidin ismini vermesinin ehide duyduu sevginin simgesi olduunu anlatt.

Suikast hazrl yapldna ilikin birkaç defa istihbari bilgilerin aktarld Okkann Diyarbakrspor ampiyon olsun, ertesi gün ölelim. dediini anlatan Öktüren, ampiyonluu göremedi ama kupay ailesiyle mezarnn bana götürüp kendisine hediye ettik. Okkan, Diyarbakr çok sevmiti ve ailesiyle kendini Diyarbakra adamt. Kendisini rahmetle anyoruz. dedi.

- Bu ehrin gönül kupasn kaldrd

Diyarbakrspor Kulübü Basn Sözcüsü Ali Ylmaz da o yllarda taraftar olarak tribünde yer aldn söyledi.

Okkann, oyuncularn gol sevincini paylatn anmsatan Ylmaz, Diyarbakr ve halkn sevdi, Diyarbakrllar da onu çok sevdi. ampiyonluk kupasn kaldrmay çok istedi ama ömrü yetmedi. Bu ehrin gönül kupasn kaldrd, halkn sevgisini kazand. Gençlere sahip çkt, onlar spora yöneltti. Gönül isterdi ki Gaffar Okanda bugün aramzda olsun. diye konutu.

- Kendisine minnettarz

Okkann ehit edildii caddede frn ileten Zafer Züngür ise Okkann göreve geldikten sonra emniyetin bütün kaplarn Diyarbakrllara açtn anlatt.

Okkann vatandan bütün skntlarn yetkisi dahilinde olmasa bile çözmeye çaltn ve bunun için fedakarlk yaptn anlatan Züngür, Rabbim, Gaffar Okkan gibi cesaretli, millete ve vatana hayrl evlatlar yetitirmeyi nasip etsin. ifadesini kulland.

Züngür, kentin imajnn Okkan ile deitiini dile getirerek, Gaffar Okkan geldikten sonra Diyarbakrllarn devleti için can veren insanlar olduunu ispatlad, bunu herkese anlatt. Bu yüzden kendisine minnettarz. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git