Okkan'ı örnek gösterdi

Diyarbakır'dan 845 polis adayı mezun oldu. İl Valisi Aksoy, yeni mezun olan polislere 'Gaffar Okkan'ı örnek gösterdi

Haberler 20.03.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eitim Merkezinin18inci dönem mezunu olan 845 polis aday için mezuniyet töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoyun yan sra 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, 8nci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanvekili Cumali Atilla, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile çok sayda davetlinin katlmyla yaplan tören ehitler için sayg duruu, stiklal Mar okunmasyla balad.

NSAN HAKLANRINA SAYGILI

Polis adaylarnn mezuniyet töreninde konuan Vali Aksoy, polislere, Türkiye Cumhuriyeti anayasasna, insan haklarna ve temel hukuk ilkelerine bal kalmalar çarsnda bulunda. Halkn huzur ve güvenlii ve bu uurda çalan güvenlik birimleri içerisinde jandarma tekilatyla birlikte emniyet tekilatmz da önemli görevler yürüttüünü dile getiren Vali Aksoy, unlar söyledi:

Kurulduu günden itibaren suç ve suçlular ile mücadelede önemli çalmalar ortaya koyan, deien ve gelien suç türlerine göre kendisini sürekli gelitiren bir tekilatn mensuplar olarak buradan aldnz eitimde önümüzdeki süreçte Türkiyede yürütülecek olan güvenlik hizmetlerinde önemli bir görev üstlenmi olacaksnz. Bu görevinizi yerine getirirken Türkiye Cumhuriyeti Anayasasna, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarna, insan haklarna ve temel hukuk ilkelerine bal kalnz. Bunlardan saptmz zaman farkl sorunlarn yaandn 15 Temmuz tarihi itibariyle Türkiyede hep birlikte gördük. Bunun için hukukun dna çkmadan, kanunlarn dna çkmadan, temel hak ve özgürlükleri koruyarak insan haklarna saygl bir yönetim anlay içerisinde bu görevimizi ifa edeceiz.

OKKANI ÖRNEK GÖSTERD

Vali Aksoy, konumasnda yeni mezun olan polislere, ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan örnek almalarn isteyerek unlar söyledi:

Önümüzdeki dönemde meslek içerisinde de farkl branlarda yetieceksiniz ve Türkiyede vatandaa hizmet etmeye devam edeceksiniz. Deerli, yeni polis memuru adaylarmz. Yapacamz çalmalarda görev yaptmz yerde halkla bütünleme, halkn yaps ile uygun bir ekilde görev ifa etmeniz büyük önem tayor. Bu okulumuzun adn tayan Ali Gaffar Okkan, Diyarbakr Emniyet Müdürlüü srasnda Diyarbakr halk ile bütünlemi ve halkn büyük bir sevgisini kazanmt. Urad bir terör saldr sonucu yaamn kaybetmi, ehit olmu ve onun ad da Diyarbakrda ve Türkiyenin birçok noktasnda yaamaya devam ediyor. Yaadmz, görev yaptmz yerlerde halkla iç içe bütünlemi bir ekilde bu çalmalarmz ortaya koyacaz. Ben yeni görevlerinizin sizlere hayrl olmasn diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarnn uygulanmasnda halkn huzur ve güvenliinin salanmasnda yürüteceiniz bu çalmalarda sizlere baarlar diliyorum.

DERECEYE GRENLER

Konumalarn ardndan tören, dönem birincisi Aykut Karadan ya kütüüne plaket çakmasyla devam etti. Törende daha sonra dereceye giren örencilere Vali Aksoy tarafndan çeitlik hediyeler verildi. Mezun olan polis adaylarnn yemin etmesinin ardndan verilen kokteylle mezuniyet töreni sona erdi.

Ana Sayfaya Git