Oktar'a okkalı operasyon!

Emniyet, 235 şüpheliye yönelik operasyon yürütüldüğünü bildirirken, Oktar'ın evinde cephanelik çıkarken, çok sayıda tarihi eser tespit edildi.

Haberler 12.07.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü tarafndan düzenlenen operasyonda Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ve destekçilerine yönelik 4 ilde 120 adreste sabaha kar operasyon balatld. Emniyet, operasyonun 235 kii hakknda olduunu bildirdi.Kamuoyunda yaynlad videolar ile tartma konusu olan Adnan Oktar ve yaklak 235 destekçisinden 166snn gözaltna alnd örenildi. Adnan Oktar, Oktar Babuna ve Kedicik olarak ünlenen kadnlarn yansra avukatlarnn da gözaltna alnd örenildi. Yalar 11 ile 40 arasnda deien yaklak 70 kiinin Adnan Oktar ve grubu hakknda ikayetçi olduu kaydedildi.

Emniyet Müdürlüünden yaplan ilk açklamada Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyon balatlmtr denildi. Emniyet, 235 üpheliye yönelik operasyon yürütüldüünü bildirdi. Emniyet, Adnan Oktar ve destekçilerine cinsel saldr, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismar suçlamalarnn yöneltildiini açklad.

STHBARAT DDASI

Operasyon talebinin ngiliz istihbaratndan geldiini öne süren Adnan Oktar n yapt açklamada ngiliz istihbarat uzun süredir bize operayon yaplmasn istiyor. Bu konuda Türkiyeye heyet gönderildi. Tayyip Beyin ngiltere ziyareti srasnad da bu talep kendisine iletildi dedi.

KIRGIN DELM AMA AKINIM

Seçimlerde Recep Tayyip Erdoan ve AK Partiyi desteklediklerini söyleyen Oktar unlar söyledi: Biz vatanna milletine bal insanlarz. PKKye, vatan millet dümanlarna operasyon yaplams gerekirken bize yaplyor. Bu operasyondan Tayyip Beyin de çileri Bakannn da haberi olduunu düünmüyorum. Krgn deilim ama aknm. Adnan Okta , kendisinin u anda yolda olduunu ve kendisiyle ilgili bir Gözalt karar olup olmadn ise bilmediini söyledi.

2 YIL ÖNCE çALIMA BALATILDI

stanbul Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube ekipleri yaklak 2 yl boyunca Adnan Oktar ve grubuna yönelik fiziki ve teknik takibe ald. Adnan Oktar ve grubunun gelirleri de incelemeye alnd. Toplanan bilgiler de detayl incelenmesi için Mali Suçlar Aratrma Kuruluna (MASAK) iletildi. MASAKtan gelen raporda Adnan Oktar ve grubunun paravan irketler üzerinden yurtdndan hayali ihracat yaptnn belirlendii örenildi.

2 BN POLS KATILDI

Bunun üzerine stanbulda 22 ilçede 115 adres, Ankarada 2 ilçede 3 adres ve Mula ile Antalyada 1er adrese bu sabah e zamanl operasyon balatld. Operasyon Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü yönetiminde Terörle Mücadele ube, Kaçakçlk Suçlaryla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ube, çevik Kuvvet ube, Havaclk ube ve Deniz Liman ube Müdürlükleriyle ilçe emniyet müdürlüklerinde bulunan yaklak 2 bin polis katld.

KAçTII SIRADA YAKALANDI

Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri sabah saatlerinde Adnan Oktarn çengelköydeki evine baskn için gittikleri srada evin dnda olduu örenilen Oktarn evin giriinde bulunan polisleri görmesi üzerine lüks aracndan inmeyerek Saryerde bulunan baka bir adresine gitti. Takibe geçen Mali polis, Saryerde bulunan eve girmesi üzerine Adnan Oktar yakalayarak gözaltna ald. Gözaltna alnan Oktar, Haseki Eitim ve Aratrma Hastanesinde salk kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesinde bulunan stanbul Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

RKETLERNE KAYYUM ATANDI

Oktarn ve grubunda bulunan üphelilerin adreslerinde Olay Yeri nceleme ube Müdürlüü ekipleri ve ilçe emniyet müdürlüklerinde bulunun olay yeri inceleme büro ekipleri çalma yapt. Ekipler adreslerde çok sayda bilgisayar, para kasas, deerli eya, para sayma makinesi, çok sayda tabanca ve otomatik tüfek ele geçirdi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüüne getirildi. Operasyon kapsamnda Adnan Oktarn tüm mülklerine ve lüks araçlarna el konulurken irket, dernek ve vakflarna kayyum atand örenildi. Adnan Oktarn canl yaynlarn yapt A9 TVye de sabah saatlerinde giden polis ekipleri irkette de aramalar yapt.

OPERASYON DEVAM EDYOR

Adnan Oktar ve grubuna yönelik sabah saatlerinde balayan operasyon baz adreslerde devam ediyor. Adnan Oktarn Kedicik olarak ünlenen bir televizyon kanalnda program yapt kadnlarn da arasnda bulunduu 235 kii hakknda gözalt karar verildi. Adnan Oktar, Oktar Babuna ve çok sayda avukatnda arasnda bulunduu toplam 166 kii yakalanarak gözaltna alnd.

1140 YALARINDAK 70 K KAYETTE BULUNMU

Bu arada yalar 11 ile 40 arasnda deien yaklak 70 kiinin, Adnan Oktar ve grubu hakknda cinsel tacize uradn iddia ederek farkl tarihlerde ihbarda bulunduu ikayetçi olduu örenildi.

TE ADNAN OKTAR VE GRUBUNA YÖNELTLEN SUçLAR

1 Suç ilemek amacyla örgüt kurma,

2 çocuklarn cinsel istismar,

3 Cinsel saldr,

4 Reit olmayanla cinsel iliki,

5 çocuun kaçrlmas veya alkonulmas,

6 antaj,

7 Kiiyi hürriyetinden yoksun klma,

8 Siyasi ve askeri casusluk,

9 Dini inanç ve duygularn istismar edilmesi suretiyle dolandrclk,

10 Cinsel taciz

11 Suçtan kaynaklanan malvarl deerlerini aklama,

12 Özel hayatn gizliliini ihlal,

13 Resmi belgede sahtecilik,

14 Terörle mücadele kanununa muhalefet,

15 Tehdit,

16 Cebir,

17 ftira,

18 Halk askerlikten soutma,

19 Hakaret,

20 Suç uydurma,

21 Yalan tanklk,

22 Nitelikli dolandrclk,

23 Kaçakçlkla mücadele kanuna muhalefet,

24 Vergi usul kanununa muhalefet,

25 Rüvet,

26 Eitim ve öretim hakknn engellenmesi,

27 Eziyet,

28 Kiisel verilerin kaydedilmesi,

29 Siyasi haklarn kullanlmasnn engellenmesi,

30 Ailenin korunmas ve kadna kar iddetin engellenmesine dair kanuna muhalefet

Ana Sayfaya Git