Okula gitmeyen suça bulaşıyor!

Diyarbakır'da özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda uyuşturucu eylem planı hazırladıklarını belirten Vali Aksoy, "Uyuşturucuyla mücadele konusunda bütün kurumlarımızla birlikte yoğun bir mücadele başlattık. Amacımız, burada uyuşturucuyla mücadele etmek, toplumu bilinçlendirmek ve yeni uyuşturucu bağımlılarının bu noktaya gelmesini engellemek. Özellikle tıbbi müdahalelerin dışında sosyal anlamda da onlara müdahale edebileceğimiz merkez oluşturma adına da bir çalışma başlattık önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğiz. Sosyal uyum merkezi oluşturma çalışmamamız var, buradaki amacımız da uyuşturucuyla mücadele konusunda bir irade ortaya koyan insanlarımıza bu sosyal uyum merkezimizde çeşitli aktivitelerle destek olmak ve onları topluma kazandırmak" diye konuştu.

Haberler 15.06.2017 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Vali Hüseyin Aksoy öretmenlerden özel bir ricada bulunarak, Eer okul çanda olup, okula devam etmeyen bir örenci varsa biz görevimizi tam anlamyla yapm saylmayz. Bu bakmdan büyük bir gayret göstermek zorundayz. Okul müdürleri, ilçe müdürleri ve özelliklede rehber öretmenlerimiz aileleri ikna edeceiz; bir, iki, üç gideceiz. Özellikle okula gelmeyen çocuklarn suça, uyuturucuya ve teröre bulama oran oldukça yüksek. Bu bakmda çocuklarmz mutlaka okula almak durumundayz. dedi.

Yeilay ve l Milli Eitim Müdürlüü ibirliiyle Türkiye Bamllkla Mücadele Eitim Program kapsamnda eitim verilen 399 rehber öretmene sertifikalarnn verilmesi amacyla Diyarbakr Öretmenevi Konferans Salonunda tören gerçekletirildi.

Vali Hüseyin Aksoy, törende yapt konumada, Yeilayn bamllkla mücadele konusunda önemli çalmalar gerçekletirdiini söyledi. Bamlln önemine deinen Aksoy, en skntl konunu ise uyuturucu bamll olduunu, bu nedenle Diyarbakrda belirli alanlarda çalmalar yaptklarn söyledi.

Özellikle 90l yllarda ald youn göç ve bu göçün ortaya koyduu sosyal sorunu tespit etmek amacyla valilik olarak sosyal bir aratrma gerçekletirdiklerini dile getiren Aksoy, bu çalmayla kent merkezinin mevcut durumunun fotorafn çektiklerini kaydetti.

Diyarbakrda uyuturucu ile mücadele konusunda uyuturucu eylem plan hazrladklarn vurgulayan Aksoy, öyle konutu:

Bütün kurumlarn katlmyla youn bir çalma balattk. Amacmz bu konuda toplumu bilinçlendirmek ve yeni bamllklar önlemektir. Bu konuda sosyal uyum merkezi açlacak. Sokakta çalan çocuklara yönelik de çalma yürütülüyor. Sokakta çalan ve dilenen çocuklara müdahale etme noktasnda belirli bir çalma yapyoruz. Bu çocuklara yönelik merkez oluturma gayretimiz var. Merkezi de önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceiz. Sokaklar tehlikeli ve risklidir. Bu çocuklarn her türlü suça bulama oran yüksektir.

GÖREVMZ TAM YAPMI SAYILMAYIZ

Vali Aksoy, Diyarbakrda okul çanda olup da okula devam etmeyen örencilerin bulunduuna iaret ederek, Eer okul çanda olup da okula gelmeyen çocuk varsa bu alanda biz görevimizi tam yapm saylmayz. Özellikle okula gelmeyen çocuklarn suça, uyuturucuya ve teröre bulama oran oldukça yüksek. Bu bakmdan çocuklarmz mutlaka okula almak durumundayz. ifadelerini kulland.

MÜFETT GÖREVLENDRECEZ

Aksoy, unlar kaydetti:

Okullama oranlarna bakarak hiç kendimizi kandrmayacaz. Temel kriterimiz çocuklarn okula devam edip etmediidir. çocuklar okula devam etmiyorsa, okula kayd olmu çok da anlam ifade etmiyor. Onun için çocuklarn okula devamszl takip edilmelidir. Zaman zaman çok yaygn olmamakla beraber karlatmz sorunlardan biri de intihara teebbüstür. Bunlar çok snrl da olsa örencilerimiz olabiliyor. Eer intihar teebbüs olayndaki örencimiz ise mutlaka müfetti görevlendireceiz. Örencimizin ortaya çkm bir sorunuyla öretmenlerimizin ilgilenip ilgilenmediini sorgulayacaz.

Yeilay artk Türkiyenin snrlarn da at

Yeilay Genel Bakan Yardmcs Mehmet Akif Seylan ise 97 yldr Yeilayn özellikle gençleri her türlü skntya dümeden önce bamllk konusunda uyarmay amaçladn belirterek, bu konuda çeitli kurumlarla ibirlii yaptklarn söyledi.

Özellikle öretmenler üzerinden gençlere ulamay hedeflediklerini aktaran Seylan, öyle dedi: Bu program, dünyadaki en kapsaml eitim program. u ana kadar 12 milyon örenciye ve 2 milyon veliye ulatk. Bu bir dünya rekoru. Sertifikasn alacak olan öretmenler de bu mücadelenin neferi olarak sahada yer alacak. Her ya ve meslek grubuna göre dizayn edilmi bir program. Bamllk konusu çok önemlidir. Bunda en önemli olan gönüllülerdir.

Seylan, Yeilayn Türkiyenin snrlarn atn belirterek, 34 ülkedeki kurmalara öncülük ettik. Bilgi ve tecrübeyi onlarla paylayoruz. Dünya Salk Örgütü de birçok çalmamz örnek olarak gösteriyor. diye konutu.

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Türkiye Bamllkla Mücadele Eitim Program ile genç beyinleri ve bedenleri köleletirilip yok eden, her türden bamll önlemeyi, balamadan bitirmeyi hedeflemekteyiz. nsanlarda bozulan ahlaki deerlerin ve deien deer ölçülerinin sonucu olarak bamllklar hzla yaylmaktadr. Bu nedenle eitimciler olarak son derece dikkatli olmalyz. Pozitivist, maddiyatç bir hayat anlayyla yetien nesiller için zararl alkanlklar ve bamllk bir el uzatm mesafesindedir eklinde konutu.

Aslan öyle dedi; Eitimciler olarak bunu kendimize her daim hatrlatmal, bu bilinçle hareket etmeli ve onlar doruya yöneltmeliyiz. Baml beyinler salkl düünemez. Ülkemizin geleceini elbette ki salkl nesillere teslim edeceiz. Ancak ve ancak; iradesine hakim, maddi manevi zafiyetleri bulunmayan, akln herhangi bir terör örgütüne kiraya vermemi, bilgiden bilgi üreten, sahasnda üst düzey bilgi, yüksek ahlaki deerlere sahip, çalkan ve sorumluluk sahibi gençler vatanmzn ve cumhuriyetimizin garantisi olacaklardr Tören sertifika datmyla sona erdi.

Ana Sayfaya Git