Okulda Suriyeli gerginliği

Şanlıurfa'da Eyyubiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü binasında eğitim alan Suriyeliler ile aynı bahçede bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri arasında, bir kadının dövüldüğü iddiası üzerine gerginlik çıktı.

Haberler 22.09.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki iç çatmalardan kaçarak anlurfaya snan yetikin Suriyelilere yönelik Haleplibahçe Mahallesindeki Fatih Sultan Mehmet lkokulu bahçesinde yer alan Eyyübiye Halk Eitim Merkezi ve Akam Sanat Okulu Müdürlüü binasnda ad örenilmeyen Suriyeli 2 yetikin iddiaya göre ilkokula giden bir çocuun annesini belirlenmeyen bir nedenle bahçede dövdü.

Bu olayn duyulmas üzerine yaklak 100 örenci velisi okul bahçesinde toplanarak Suriyelileri istemiyoruz diyerek slogan att. Gerginlii önleyemeyen okul yönetimi durumu polise bildirdi. hbar üzerine zrhl araçlar ile çok sayda çevik kuvvet polisi okula sevk edildi. Okulun bahçesinde barikat oluturan polis, gerginliin büyümemesi için Halk Eitim Merkezinde kursiyer olarak bulunan Suriyelileri tahliye edilerek minibüslerle evlerine gönderildi. Gelimelere tepki gösteren örenci velileri, Suriyelilerin çocuklaryla ayn bahçeyi kullanmasn istemediklerini ifade etti. Veliler, Suriyelilerin tahliye edilmesi ardndan okul bahçesinden ayrld.

Ana Sayfaya Git