Okullar İzlenecek

Güvenlik ve uyuşturucu ile mücadele için okullara güvenlik kamera sistemi kurulacak.

Haberler 14.08.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakanlndan 81 l Valiliine gönderilen yazda, 2017-18 eitim ve öretim yln huzur ve güven içinde geçirebilmesi için bu yl 762si Milli Eitim Bakanl tarafndan olmak üzere toplam 1000 okula güvenlik kamera sistemi kurularak bunun da Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edilecei belirtildi.

çileri Bakanlna bal ller daresi Genel Müdürlüünden Jandarma Genel Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü ve 81 l Valiliine gönderilen yaz, Milli Eitim müdürlüklerine oradan da okullara gönderildi. Bakanlktan gönderilen yazda, 18 Eylül 2017 tarihinde eitim ve öretim yl balayacak olup, yaklak 20 milyon örencinin ders ba yapaca hatrlatlarak, öyle denildi:

Ülkemizin gelecei olan çocuklar ve gençlerin 2017-2018 etim ve öretim yln huzur ve güven içinde geçirebilmesi büyük önem tamaktadr. Bugüne kadar alnan tedbirlerinin yannda aadaki hususlarn da göz önüne alnmasnn uygun olaca deerlendirmektedir.

HASSAS OLAN OKULLAR çN

Daha önce hassas olduu belirlenen okullar bata olmak üzere okullarda güvenliin azami ölçüye çkarlmasyla uyuturucu ve uyarc maddelerle mücadele maksadyla Milli Eitim Bakanlnca 762 adet okul için güvenlik kamera sisteminin programa alnd belirtilen yazda öyle denildi:

Bunun dnda valilik imkanlaryla okul çevresi ve önü kamera sistemlerinin kurulmasnn da amaca yönelik ivedi sonuç alnmasn salayaca deerlendirilmektedir. Bu itibarla Türkiye genelinde Milli Eitim Bakanlnca programa alnp, güvenlik kameras kurulacak 762 adet okulun yannda valilik imkanlaryla ilave toplam bin okulun güvenlik kamara sistemleriyle donatlarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edilmesi önem arz etmektedir. Bu çerçevede bin rakam hedefine ulalmas için her valiliimize Milli Eitim Bakanl kendi bütçe program dnda kalan okullar arasnda öncelik srasna göre seçilecek okullara güvenlik kamera sistemi kurup, KGYS entegresinin salanmas, bunun yannda Valiliklerimizce mevcut kamera sistemlerinin bu amaçla kurulmu olan KGYSlere entegre edilmesinin tamamlanmas konu hakknda her ayn birinde, bir önceki çalma sonuçlarn bakanlmz, llere daresi Genel Müdürlüüne raporlanmas gerekir.

UYUTURUCUYLA MÜCADELE

Bakanlk yazsnda, ayrca 15 Austos tarihinden itibaren okullar ve çevresiyle ilgili okul aile birlikleri, muhtarlar, sivil toplum kurulular ve dier tüm ilgili kesimlerle güvenlik ile ve uyuturucu ve uyarc maddelerle mücadeleye yönelik toplantlar yaplamas bunun sonucunda amaca yönelik planlar hazrlanarak bir suretinin bakanlmza gönderilmesi istenerek, Özellikle 15 Austostan sonda okullarn açld tarihe kadar, kamuoyunun konuyla ilgili farkndaln artrmaya yönelik uyuturucu ve uyarc madde kullanmn ve okul güvenlii hususlarnda alnan tedbirleri ön plana çkaran hususlarn kampanya ekilde topluma mal edilebilmesi için Valiliklerce çalmalar yaplmas.

Ana Sayfaya Git