Olcay ailesi dram yaşıyor

5 çocuğuyla yalnız yaşayan Süllü Olcay, Kaymakamlığın kendilerine yaptırdığı evin toprak kayması sonucu kullanılmaz hale gelince, bir kez daha sokakta kaldı. Olcay, “Önce Allah sonra Cumhurbaşkanından yardım bekliyorum” dedi.

Haberler 22.02.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde eiyle boandktan sonra 5 çocuuyla ba baa kalan kadna kaymakamlk tarafndan yaplan ev heyelan sonucu kullanlamaz hale geldi. Geçici olarak baka bir evde kalan madur kadn, Önce Allahtan sonra da Cumhurbakannda yardm bekliyorum dedi.

Kulp ilçesi Aygün mahallesi nüfusuna kaytl 5 çocuklu Süslü Olcay, 10 yl önce ei tarafndan terk edildi. Daha sonra einden boanan Olcayn müracaat üzerine Kulp Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf aclyla çeitli yardmlarn yannda yine ilçe merkezinde bir mezarln yanndaki arazide prefabrik tarz ev yapld.

PREFABRK EV HEYELAN YIKTI

Evin bir süre önce meydana gelen heyelan sonucunda kullanlamaz duruma geldiini ifade eden Olcay, geçici olarak kald evin kirasn ödeyemediini söyledi.

Olcay, ki çocuum astm hastas bir çocuumda barsak hastalna yakalanm ve sürekli ilçe dnda bulunan hastanelerde tedavi etmekteyim. Özellikle barsak hastalna yakalanan çocuumun tedavileri Elaz ilinde sürdürdüüm için maddi olarak çok büyük sorunlar yaamaktaym. Zaten hiçbir gelirim kaynam yoktur. Maddi durumumda iyi deil geçimlerimi zor artlar altnda sürdürmekteyim ve haftada iki sefer çocuklarm tedaviye götürdüüm zaman ise yol parasn ve hastanede ihtiyaç duyulan harcamalarm karlayamaz duruma geldim dedi.

SAYIN CUMHURBAKANIMIZIN SESM DUYMASINI STYORUM

Kaymakamlk tarafndan arazisi uygun olmayan yerde yaplan prefabrik tarz evin meydana gelen heyelan sonrasnda ykldn ve kullanlamaz hale geldiini anlatan Olcay, 7 aydr Kulp Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf tarafndan bana bin lira verdi. Bu parayla bir yla yaknr aylk 500 lira olan kiram karlayamaz duruma geldiim gibi elektrik borcumda ödeyemediimden haciz geldi. uan elektriksiz bir evde çocuklarmla beraber yayoruz. Önce Allah sonra sayn cumhurbakanmzdan yardm bekliyorum. Baka kimse benim derdimi çözemez. Sayn cumhurbakanmzn sesimi duymasn istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git