Öldürecekler!

Şehit Kaymakam Safitürk'ün kardeşi: Yengem 'Oradan çıkış yok, öldürecekler' dedi.

Haberler 17.04.2018 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik ilçesinde Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün (35) makamnda 10 Kasm 2016da PKKl teröristlerce düzenlenen saldrda yaralanp, 1 gün sonra tedavi gördüü hastanede ehit olmasyla ilgili davann görülmesine devam edildi. Kimlik tespitinin yaplmas ve iddianamenin okunmasnn ardndan sanklarn savunmalar alnd. Üzerlerine isnat edilen suçlamalar reddeden tutuklu sanklar tahliyeleri, tutuksuz sanklar ise beraatleri yönünde karar verilmesini istedi. çileri Bakanlnn müteki avukatlar, tutuklu sanklarn mevcut hallerinin devamn talep etti.

O K KM, HALA ORTAYA çIKARILMADI

Durumada söz alan ehit kaymakamn kardei Ali Haydar Safitürk, aabeyi ehit olmadan önce yengesinin Sakaryadaki evlerine geldiini belirterek, Aabeyim, ehit olmadan 3 ay önce eini Konyaya yerletirme karar ald ve ei Konyaya gitmeden önce Sakaryaya, bize geldi. Bana dedi ki Oradan kesinlikle çk yok, öldürecekler. Siyasi olarak ne yapabiliyorsanz yapn. Yine ehit olmadan önce cuma günü bir kii yanna gelmi ve öldürüleceini haber vermi ama o kii kim, hala ortaya çkartlmad. Kim o kii? Aslnda herkes biliyor, bir biz ve mahkeme heyeti bilmiyor dedi.

BABA SAFTÜRK: BENM çOCUUM BEKLETTKLER çN EHT OLDU

Ali Haydar Safitürkün ardndan söz alan ehit kaymakamn babas Asm Safitürk ise yaralarnn hala kanadn, duyduklar ve yaadklar karsnda uykularnn kaçtn söyledi. Baba Safitürk, Benim çocuum ilk olarak Derikte bir salk ocana götürülüyor. Benim bildiim bir vatan evlad yaraland zaman helikopter gelip, hastaneye götürüyor. u an Afrinde öyle deil mi? Ama benim evladm salk ocana götürülüyor. Buradan da Kzltepe Devlet Hastanesine götürülüyor. Bir müddet burada kaldktan sonra Gaziantepe sevk ediliyor. Gaziantepte de eski devlet hastanesine götürülüyor. 1,5 yldr mahkeme devam ediyor; ama bunlar sumen alt ediliyor. Eer bu dünyada, bu hesap sorulmazsa da ahirette mutlaka sorulacaktr. Benim çocuum, beklettikleri için ehit oldu. Adalet mülkün temelidir deniliyor. nallah, adalet yerini bulacaktr diye konutu. Duruma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Ana Sayfaya Git