Öldürülen DHPK-C'Lİ Oğlu için açlık grevi

Öldürülen DHKP/C'li oğlunun cesedi göçükte kaldı diye açlık grevi başlattı.

Haberler 26.02.2017 - 12:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide geçen yl düzenlenen hava operasyonu srasnda öldürülen terör örgütü DHKP/Cnin 11 üyesinden snak içinde meydana gelen göçük nedeniyle cesedi çkarlamayan Murat Günün babas Kemal Gün ve Aysun Sabann amcas Sebahattin Saban, Seyit Rza Meydannda açlk grevi balatt.

Geçen yl Kasm aynda alnan bir istihbarat deerlendiren güvenlik güçleri, Tuncelinin Geyiksuyu Köyü yaknlarndaki çed Deresi Vadisi içinde bir grup DHKP/Cli terör örgütü üyesi bulunduunu tespit etti. Bölgenin youn kayalk olmas nedeniyle düzenlenen hava operasyonunda, bombalanan snak içinde gizlenen terör örgütü DHKP/Cnin 11 üyesi öldürüldü.

TERÖRST BABASI AçLIK GREVNDE

Hava operasyonunun ardndan yaplan arazi aramasnda snak içinde bulunan 7 teröristin cesedi çkarlarak Malatya Adli Tp Kurumuna gönderilirken, 4 kiinin cesedi ise snak içinde meydana gelen göçük nedeniyle çkarlamad. Operasyonda öldürülen 11 kiinin arasnda bulunan Murat Günün babas Kemal Gün ve Aysun Sabann amcas Sebahattin Saban, cesetlerin çkarlarak kendilerine verilmesi için Tunceli seyit Rza Meydannda açlk grevi balatt.

Tek isteinin olunun cenazesini almak olduunu belirten Kemal Gün, Bombardmanda öldürülen 11 kii içinde olum Murat Gün de bulunuyor. Biz bu durumu örendikten sonra bütün makamlara bavurduk, cenazemizi istedik. Ancak u ana kadar bir bilgi verilmedi. Biz de çaresiz kalnca cenazelerimizin verilmesi için süresiz açlk grevi balattk. Biz sadece çocuklarmzn cenazelerinin verilmesini talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git