Ölmemek için geçit istiyorlar

Talaytepe mevkiinde üst ve alt geçit olmadığı için sürekli ölümle burun buruna olan 3 bine yakın öğrenci ve velileri, dün yol kapatma eyleminde bulunarak, yetkilileri göreve çağırdı.

Haberler 17.10.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesindeki Milli rade Anadolu lisesinde 9. snf örencisi Semanur Yaarn kardan karya geçmek isterken aracn çarpmas sonucu ar yaralanmas okul örenciler ve velileri üst geçin konusunda isyan ettirdi. Yolu trafie kapatarak eylem yapan veliler ve örenciler her gün binlerce kiinin kulland yol üzerinde üst geçit bulunmamas nedeniyle yayalarn can güvenliinin bulunmadn belirterek, yetkilileri göreve çard.

Elaz yolunu Talaytepe bölgesine balayan ana yol üzerinde binlerce örencinin örenim gördüü 4 okul mevcut. Ancak yol üzerinde üst geçit, kaldrm ve yaya geçidinin bulunmad bölgede binlerce örenci ve velisi tedirginlik yayor. 3 gün önce bölgedeki Milli rade Anadolu Lisesi örencilerinden 9. snf örencisi Semanur Yaarn kardan karya geçmek isterken kazada ar yaralanarak, beyin ölümünün gerçeklemesi herkesi yasa bodu.

Arkadalarn trafik kazasna kurban veren onlarca örenci ve baz veliler, okul önündeki caddeyi trafie kapatt. Semalar ölmesin eklinde sloganlar atan örenci ve veliler, üst geçit, kaldrm, trafik klar ve yaya geçidi istedi. Yolu bir süre trafie kapatan eylemcilere baz sürücülerde destek verirken, güvenlik güçlerinin uyarlar sonucu yol yeniden trafie açld. Söz Habere konuan veliler, bölgedeki 4 okulda 3 binin üzerinde örenci olduunu ve bu örencilerin her gün okula gelip giderken, ölümle burun buruna geldiklerini söyledi.

BELEDYE BU KONUDA SORUMLU.

Üst geçit istediklerini ifade eden çelik, Kaza geçiren çocuk, benim çocuumun arkadayd. Benimde çocuum gibiydi içim yanyor. Bütün çocuklar anne baba evlad. Burada dört be tana yan yana olan okul var say olarak da dört bin civar örenci var burada, buna ramen trafik de hiçbir güvenlik önemli yok. Üst geçit yok, krmz k yok düünün ki kaldrm bile yok çocuklarmz Allaha emanet okula gidiyor. Kaldrm olmad için çocuklarmz caddede yürümek zorunda kalyorlar. Bizde adm adm ilerliyoruz ki çocuklar bize yol versin yürüyebilelim. Belediye bu konuda çok sorumsuz. Biz burada üst geçit istiyoruz, k istiyoruz, tümsek istiyoruz ve en önemlisi çocuklarmzn güvenliinin salanmasn istiyoruz Ben çocuumu canavar hisli insanlar için büyütmedim dedi.

BEN çOCUUMU CANAVAR HSL NSANLAR çN BÜYÜTMEDM.

Velilerden Remziye Levent ise, Her sabah benim kzm, sema ve dier kz arkada ile beraber okula giderlerdi. Kzm mucize eseri kurtuldu ama Semann yerinde benim kzmda olabilirdi. çocuklarmz okula gidip gelirken hiçbir can güvenlikleri yok. Yetkililer buraya bir çözüm bulmal. Ben çocuumu canavar hisli insanlar için büyütmedim eklinde konutu.

BZ BU CADDEYE ÜST GEçT VE TRAFK III STYORUZ BAKA KMSELER ÖLMESN DYE

Örencilerden Kübra Mercan da can güvenliklerinin olmadn belirterek, Sabah okula gitmek için yola koyulduk. Caddede k ve tümsek olmad için arabalar çok hzlyd. Kardan karya geçiyorduk ben kl pay kurtuldum ama arkadalarma iki araç çarpt. Biri beyaz bir arabayd o kaçp gitti dier gri arabada kaçmasn diye plakasn aldm. Sonra ambulans aradk, ambulans olay yerine geç gelince ailesine haber verdik ailesi geldi. Zaten gereken ifadeyi polise verdik. Biz bu caddeye üst geçit ve trafik istiyoruz baka kimseler ölmesin diye dedi.

CAN GÜVENLMZ YOK.

Beyinin ölümü gerçeklen Semanurun arkada Sevgi Levent isimli örenci ise O kazay bende yaadm ayamda ve kafatasmda ezilmeler var ben yaral olarak kurtuldum ama uan okula gidemiyorum. Her gün okula giderken korku içersinde gidip geliyoruz. Yetkililerin sesimizi duymalarn ve buraya bir üst geçit yapmalarn istiyoruz, aksi takdirde can güvenliimiz yok diye konutu.

O KAZADA BENDE OLABLRDM.

Abdülbaki Göl, Sürücüler kurallara uymadan, tümsek de olmad için hzl bir ekilde araba kullanyorlar. Burada can güvenliimiz yok korku içindeyiz. Normalde bende kaza geçiren arkadalarmla beraber okula gidiyordum ama o gün birlikte gitmedik o kazada bende olabilirdim. Böyle olmuyor. Otobüsle gelmek istediimizde ya otobüs yok ya da otobüsler çok dolu bizde mecburen yürümek zorunda kalyoruz.

YETKLLER NSANLARIN CAN GÜVENLN SALAMAK ZORUNDALAR.

Araç sürücülerinden Ahmet Ylmaz, Velilerin ve örencilerin yaptklar bu eylemlerinde hakl olduklarn Düünüyorum, neticede herkes kendi can güvenliini düünür. Bir üstgeçit projesi yaplmal buraya ihtiyaç var. Yetkililer insanlarn can güvenliini salamak zorundalar.

Ana Sayfaya Git