Ölmeye razıyız!

Sur ilçesinden eyleme katılan baba Süleyman Aydın "Gerekirse biz de burada ölmeye razıyız. Oğlumu versinler, evime gideyim" dedi.

Haberler 10.09.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerinin, HDP il binas önünde balatt oturma eylemine 2 aile daha katld. Eylemi yapan ailelerin says 18 oldu.

çocuklarnn daa kaçrlmasnda HDPyi sorumlu tutarak, 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önüne gelen anneler Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin balatt oturma eylemine katlm sürüyor. Diyarbakrn merkez Sur ilçesinden baba Süleyman Aydn ile stanbuldan anne Saliha ve baba Salim Edizer de çocuklarnn daa kaçrlmasnda HDPnin arac olduunu iddia ederek oturma eylemine katld. Evlatlarna kavumak için oturma eylemi yapan aile says 18e ulat.

OLUMU VERSNLER, EVME GDEYM

Sur ilçesinden oturma eylemine katlan baba Aydn, yapt açklamada, olu Özkann 4 yl önce 15 yandayken daa kaçrldn söyledi. Aydn, akam eve gelmemesi üzerine yaptklar aratrmada olunun terör örgütü mensuplarnca daa kaçrldn örendiklerini, durumu polise bildirdiklerini belirtti.

Liceye kaçrlm olabilecei yönünde ald duyum üzerine yola çktn anlatan Aydn, Minibüse bindim Liceye gittim. Örgüt mensuplar, Evet olun burada. dediler. Olumu verin, ne ii var burada? dedim. Teröristlerin olumun baka bir yere gönderildiini söyleyerek, zorluk çkarmas üzerine oradan ayrldm. dedi.

Aydn, olundan 4 yldr haber alamadklarn ve perian halde olduklarn dile getirerek, HDP il binasndaki oturma eylemine ilikin unlar kaydetti:

Olumu buraya getirmeden götüremezler. Kesin gelir buraya, buradan gönderirler oraya. Onun için ben buradaym. Gerekirse biz de burada ölmeye razyz. Olumuzu versinler. Olumu istiyorum, yoksa burada ne iim var? Olumu versinler, evime gideyim.

çOCUUMU HDP GÖTÜRDÜ, BAKA KMSE GÖTÜRMED

stanbuldan gelerek oturma eylemine katlan anne Saliha Edizer, olu Yakupun Kathane HDP lçe Bakanl araclyla kandrlarak daa kaçrldn iddia etti. Edizer, olunun 9 Haziran 2015te 14 yandayken kaçrldn aktararak, stanbuldan gitti. Lise 2. snf örencisiydi. Evden çkmayan bir çocuk birden bire kayboldu. Arkadalarn aradk, sorduk dediler ki; Kathane ilçeye gönderiyorlarm. Arkada, Sen Kathane ilçeye git ben geliyorum. diyormu. Kathane HDP lçe Bakanl imi. çocuumu istiyorum. ifadelerini kulland.

Bütün annelerin yürei yanyor

Bütün annelerin yüreinin yandna iaret eden Edizer, öyle konutu:

Benim de ayn ekilde yanyor. Gece, gündüz alyorum. sterim ki; çocuum imdi yanmda olsun. Bana ihtiyac var o çocuun. çocuu kaçrdlar, götürdüler. Gittii zaman 14 yan bitirmiti. imdi 19 yana girdi. Hiç haber alamadm. Sadece bir tandk, örgüte yakn bir televizyon kanalnda görmü ve o ksm çekmi. Bana verdiler, oradan gördük. O olduunu bildik. Kyafetler giydirmiler, tra etmiler. Lise örencisini farkl bir ekil yapmlar. stiyorum çocuum burada olsun. çocuumu HDP götürdü, baka kimse götürmedi. Bütün anneler gibi benim de yüreim acyor. Oturma eylemi yapacaz, çocuumuz getirilinceye kadar.

Olu Mehmet Akarn daa kaçrlmasndan sorumlu tuttuu HDPnin il binas önünde 22 Austosta oturma eylemi balatan Hacire Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavumutu.

5 YIL ÖNCE KAYBOLAN çOCUU

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçukn aileleri ziyareti srasnda HDP l Bakanl önüne gelen Mevlüde Üçda, 5 yl önce 17 yandayken kaybolan olu Ramazan Üçda için oturma eylemine balad. Bakan Selçuka sarlp alayan Da, olunun bulunmasn istedi. Bu srada Bakan Selçukun da duyguland görüldü.

Selçuk, burada evlatlar için oturma eylemini sürdüren annelerle tek tek görütü. Selçuk, annelerin ellerini tutarak, yaadklar üzüntüyü paylat. Anneler Bakan Selçuka kaçrlan çocuklarnn fotorafn gösterip, evlatlarna duyduklar özlemi anlatt. Selçukun, gözya döken anneleri teselli etmeye çalt görümede duygusal anlar yaand.

Ana Sayfaya Git