Ölsekte gitmeyiz!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 13.11.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 437nci gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Aydan Arslan, kz Aysuna kavumak için eyleme devam edeceini söyledi.

Evlatlarmz gelene kadar eylemimizi sürdüreceiz. Doru adresteyiz. diyen Arslan, evlat nöbeti tutan baz annelerin, rnakta HDP il binas önünde eylem yapan ailelere destek olmak için gittiini belirtti.

KIZIMI ALMADAN GTMEM

Arslan, 6 yldr görmedii kzn çok özlediini anlatarak, öyle konutu:

Canmdan can götürdüler. Can parçamd, cierimi söküp götürdüler. Evlatlarmz kandrdlar, götürdüler. Hepsi gariban çocuklar. Hiçbiri kendi iradesiyle gitmemi. 13, 14,15 yandaki çocuklar ne anlar o yollardan. Beyinlerini ykayp götürdüler.

Arslan, kzna seslenerek, Eer beni görüp, duyuyorsan, hepiniz kaçp gelin. Artk bu özlem, bu evlat acs yeter. diye konutu.

Hakkariden 5 yl önce 18 yanda daa götürülen olu Necmettin için gelerek eylem yapan anne Kübar Ötken ise olundan hiçbir haber alamadn aktard.

HDP onlar kandrd, daa götürdü. çocuklarn hepsinin dönmesini istiyoruz. Artk yeter, bu acya dayanamyoruz. çocuklar evlerine dönsün. ifadelerini kullanan Ötken, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git