Oluç, gündemi değerlendirdi

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifini eleştirerek, "Uzun zamandır hazırladıkları, 'fırsat bu fırsattır' diyerek, 70 maddelik bir paketi getirdiler. Şimdi Meclis'i bununla meşgul ediyorlar. Esas önemli olan yaşam tehdidiyle karşı karşıya bulunan 30-40-100 kişiye varan koğuşlarda kalan tutuklu ve hükümlülülerin sağlık ve yaşam hakkıdır." dedi.

Haberler 10.04.2020 - 02:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Oluç, Mecliste, HDP milletvekilleriyle düzenledii basn toplantsnda, infaz düzenlemesi teklifinin, koronavirüs salgn nedeniyle mücbir sebepten çkmadnn, AK Parti milletvekillerinin dünkü Genel Kurul konumalarndan da anlaldn savundu.

Mücbir sebep göz önünde bulundurularak, 3-5 maddede çözülebilecek, bir günde çkarlabilecek bir yasa teklifinin içerisine 70 maddenin konulduunu belirten Oluç, Koronavirüs salgn nedeniyle cezaevlerinde tehdit altnda bulunan tutuklu ve hükümlülerin salnmas meselesinin ceza artrm maddeleriyle ne alakas var? Ama uzun zamandr hazrladklar, frsat bu frsattr diyerek, 70 maddelik bir paketi getirdiler. imdi Meclisi bununla megul ediyorlar. Esas önemli olan yaam tehdidiyle kar karya bulunan 30-40-100 kiiye varan koularda kalan tutuklu ve hükümlülerin salk ve yaam hakkdr. diye konutu.

Oluç, cezaevlerinin boaltlmasn AK Partinin geciktirdiini öne sürerek, düzenlemenin, özel bir af teklifi olduunu savundu.

Salk çalanlarna iddetin önlenmesi teklifi

AK Parti milletvekillerinin, Salk emekçilerine iddet meselesini de bu paketin içerisine sdralm. önerisinde bulunduunu dile getiren Oluç, Salk emekçilerine yönelik iddet, ciddi tartlmas gerekirken, bunun toplumsal bir sorun olduu açkken, bunlar araya bir madde ihdas edelim geçitirelim... diyor. Bu böyle olmaz dediimizde de toplumda, buna kar duruyormuuz gibi bir hava yaratmaya çalyorlar. Bizim derdimiz, salk emekçilerine yönelik iddet konusunda kanun teklifini bir an evvel geçirmektir. Ama bunu infaz yasasnn içine sktrp alelacele geçirmek deil. Gelecek hafta getirsinler teklifi, bir günde bütün muhalefet partileri olarak çkaralm. dedi.

Ücretsiz izne ayrlmaya zorlanan içiler ve iten çkarlanlara, sizlik Sigortas Fonundan ödeme yaplmas gerektiini ifade eden Oluç, insanlarn, evde kalmalarnn karlnda kendilerini güvencede hissetmelerinin salanmasn istedi.

Basn toplantsna katlan HDP milletvekilleri de ellerinde Ayrmc infaz yasasna hayr, nfazda eitlik istiyoruz dövizleri ile cezaevindeki eski HDP milletvekilleri ve gazetecilerin fotoraflarn tuttu.

Ana Sayfaya Git