Ölüm nedeni bilinmiyor?

ELAZIĞ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olan ve sevk edildiği hastanede yaşamını yitiren Rıdvan Barış'ın (18) 'epilepsi hastası olduğu, kalp krizi geçirdiği sırada duvarları yumrukladığı ancak ilgilenen olmadığı' iddialarına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Haberler 12.03.2019 - 13:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açklamada, Barn özlük dosyasnda bulunan raporlarda epilepsi hastas olduuna dair herhangi bir tannn olmad, kesin ölüm nedeninin tespiti için olayla ilgili adli soruturma balatld belirtildi.

DYARBAKIR-Elaz Cumhuriyet Basavcl tarafndan, baz basn yayn kurulularnda yer alan Elaz Açk Ceza nfaz Kurumunda hükümlü epilepsi hastas Rdvan Barn kalp krizi geçirdii srada duvarlar yumruklad ancak ilgilenen olmad iddialarna ilikin yazl açklama yapld.

ÖLEN HÜKÜMÜYLE

Basavclk, Barn ölümüyle ilgili haber yapldnn tespit edilmesi üzerine, kamuoyunun doru aydnlatlmas amacyla açklamaya ihtiyaç duyulduunu belirterek, unlar kaydetti:

Elaz Kampüs Açk Ceza nfaz Kurumunda 11 ubat 2019 tarihinden itibaren hükümlü olarak barndrlan Rdvan Barn, 10 Mart 2019 günü saat 04.30 sralarnda, uyku halinde sayklayarak eliyle barndrld odann duvarna vurduu, hükümlü A.D. tarafndan idareye bildirildi. Bunun üzerine görevli infaz koruma memurlar hükümlünün odasna giderek Rdvan Bar ile herhangi bir salk probleminin bulunup bulunmad konusunda görütü. Barn salk durumun iyi olduunu beyan etmesi ve psikiyatri hastas olan Barn daha önceden de uyku halinde benzer davranlarda bulunduunun tespit edilmesi üzerine infaz koruma memurlar odadan ayrld.

KESN ÖLÜM NEDEN?

Rdvan Barn 10 Mart 2019 günü saat 06.36 sralarnda idareden, reçete ile kendisine verilen ilaçlarn teslim ald ve saat 08.33e kadar odas dndaki ihtiyaçlarn giderdii, saat 11.21 sralarnda oda arkada olan E.A.nn Barn rahatsz olduunu idareye bildirmesi üzerine, infaz koruma memurlar tarafndan 112 Acil Servis çarlarak Rdvan Bara müdahale edildi. Salk Bilimleri Üniversitesi Elaz Eitim Aratrma Hastanesi Acil Servisine saat 11.56da sevki salanan Rdvan Barn hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen saat 12.35te vefat ettii, özlük dosyasnda bulunan raporlarda epilepsi hastas olduuna dair herhangi bir tannn olmad belirlenerek, kesin ölüm sebebinin tespiti açsndan olayla ilgili olarak adli soruturma balatlarak cesedi, ölü muayene ve otopsi ilemi yaplarak defin ruhsat düzenlenmitir.

Ana Sayfaya Git