Ölümler olmasın!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cezaevlerinde 4, Almanya'da da 1 kişinin tecridi protesto için kendi yaşamına son verdiğini öne sürerek, "Nedeni ne olursa olsun, kendi yaşamına son vermeyi doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bütün mücadelemiz ve çabamız, bir canın bile yitirilmemesi, sorunların çözülerek mutlak barışın sağlanmasıdır" dedi.

Haberler 27.03.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halklarn Demokratik Kongresi (HDK) e bakan ve sözcüleriyle birlikte HDP il binasnda ortak basn toplants düzenledi. HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, nevruz kutlamalarnn herhangi bir olumsuzluk yaanmadan, büyük bir kitlesellikle gerçekletiini belirterek, Milyonlarca insan tüm basklara, zulme ve engellemelere ramen Diyarbakr, Van ve stanbul bata olmak üzere il ve ilçelerimizde çok net mesajlar verdi. Buradayz, kararlyz ve umutluyuz. Nevruz kutlamalarnda bütün ülkeye ve topluma umudu gösteren, mücadelede kararlln vurgulayan ve nevruzlaan halkmza ükranlarmz bir kez daha sunuyoruz dedi.

KEND YAAMINA SON VERMEY DORU BULMUYORUZ

Açklamann devamnda terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalan için balatlan açlk grevlerine deinen HDP E Genel Bakan Buldan, unlar söyledi:

Açlk grevlerinde Leyla Güven ahsnda 139uncu, cezaevlerinde ise 101inci günü almtr. Son 10 gün içinde ne yazk ki cezaevlerinden 4 cenaze çkmtr. 4 tutsak, tecridi protesto etmek için kendi yaamna son vermitir. Almanyada ise bedenini atee veren 1 kii ne yazk ki kurtarlamamtr. Tüm kurumlar olarak, bizler elbette ölümü deil, yaam ve yaatmay savunuyoruz. Nedeni ne olursa olsun, kendi yaamna son vermeyi doru bulmadmz bir kez daha ifade ediyoruz. Bütün mücadelemiz ve çabamz, bir cann bile yitirilmemesi, sorunlarn çözülerek mutlak barn salanmasdr. Bu yüzden bu tarz eylemlerin devam etmemesi için herkese açk çarmz yapyoruz. Gelin zulme kar yaam savunarak mücadele edelim. Hukuk ve insanlk deerleri açsndan mralda aile ve avukat görüünün bir an önce yaplmas gereklidir.

Ana Sayfaya Git