"Ölümlü kaza oranı düştü ama kaza başına ölüm oranı arttı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Ölümlü kaza oranımız düştü. Ölümlü kaza sayımız da düştü ama aynı olayda meydana gelen ölüm sayımız maalesef arttı. Hem geçen seneyle aynı oranda gidiyoruz hem de son 10 yılın ortalamasıyla aynı oranda gidiyoruz. Dün akşam itibarıyla maalesef 99 kaybımız söz konusu" "Bayramdan sonra özellikle emniyet kemeri konusunda sıkı tedbirler uygulayacağız. AB standartlarına uyma konusunda arkadaşlarımıza net talimatım var. Bu konuda cezaysa ceza. Kimse darılmasın, gücenmesin"

Haberler 26.08.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Ölümlü kaza oranmz dütü. Ölümlü kaza saymz da dütü ama ayn olayda meydana gelen ölüm saymz maalesef artt. Hem geçen seneyle ayn oranda gidiyoruz hem de son 10 yln ortalamasyla ayn oranda gidiyoruz. Dün akam itibaryla maalesef 99 kaybmz söz konusu. dedi.

stanbuldan helikopterle Balkesirin Susurluk ilçesine gelen Soyluyu, Vali Ersin Yazc, Büyükehir Belediye Bakan Zekai Kafaolu, AK Parti Balkesir milletvekilleri Adil çelik ve Mustafa Canbey, l Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Jandarma Alay Komutan Kdemli Albay Murat Knay ve dier protokol üyeleri karlad.

Bakan Soylu, polis uygulama noktasnda, Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatal sürücüye krmz düdük projesi kapsamnda yol uygulamasna katlarak, yetkililerden trafik younluuyla ilgili bilgi ald. Daha sonra gazetecilere açklama yapan Soylu, bayram boyunca dinlenmeden çalan herkese teekkür etti.

Ölümlü kaza oranmz dütü

Soylu, tatilin ilk gününden itibaren kazalarn yaandn belirterek, unlar kaydetti: Ölümlü kaza oranmz dütü. Ölümlü kaza saymz da dütü ama ayn olayda meydana gelen ölüm saymz maalesef artt. Hem geçen seneyle ayn oranda gidiyoruz hem de son 10 yln ortalamasyla ayn oranda gidiyoruz. Dün akam itibaryla maalesef 99 kaybmz söz konusu. Bunlarn büyük bir bölümü yüzde 40 civar ehirleraras yollarda, yüzde 30 civar ehir içi yollarda, geri kalan bölümü de krsal dediimiz alanlarda, köy yollarnda veya ehir ve köyleri birletiren yollarda meydana geldi. Bu sene enteresan bir gelime de maalesef yaya ölümlerinde oldu. Yani yüzde 17, yüzde 18 civarnda oldu, böyle bir tablo beklemiyorduk.

Araç younluunun çok olduu ilçelerde yaya ölümlerinin de gerçekletiini vurgulayan Soylu, Arkadalarmz ve bizim genel deerlendirmelerimiz de bu istikamettedir. Gidiler de güne yayl gidilerdi, yani cuma, cumartesi, pazar hatta arife günü, pazartesi gününe kadar güne yayl gidiler oldu. Dönüler de yine ayn ekilde perembe akam itibaryla balad, dün de epey bir younluk vard, bugün de var. Yarn da younluk olacak, yani 33,5 güne yayl bir trafik ak. diye konutu.

(Krmz düdük) Özellikle çocuklarda etkili olduunu sevinerek görüyoruz

Süleyman Soylu, birkaç nokta hariç büyük bir younlukla karlalmadn ifade ederek, unlar söyledi: çünkü kaza olan yerlerde özelikle trafik ekiplerimiz hemen gerekli tedbirleri almaya çaltlar. Bizim tekrar uyarlarmz olacak. Yani anlalyor ki uykusuzluk, dikkatsizlik, varacamz yere hemen varma tela, bütün bunlarla birlikte de bayramda özellikle bu tip kazalarla kar karya kalmamak, sevenlerimizi üzmemek, kurallara uymak için hem bu tip kampanyalarmz hem birbirimize uyarlarmz en yüksek ekilde yapabilecek admlar atmak temel sorumluluumuzdur.

10 dakikalk dinlenme kazalarn önüne geçecek

Sürücülere seslenen Bakan Soylu, 10 dakikalk bir dinlenme... Özellikle son 4050 kilometre kala, 100 kilometre kala yolun herhangi bir yerinde bazen trafik skklndan dikkat dalyor. Bazen mesafenin uzad hissine kaplnyor. Bazen yorgun bir zihne, yorgun bir bedene sahip olunuyor. Onun için 10 dakikalk bir dinlenme inanyoruz ki hepimizi üzecek, yaknlarmz üzecek bir kazann önüne geçecek. Kurallara uymalyz. ifadelerini kulland.

Soylu, bu bayram da tüm ekiplerin youn gayret gösterdiini vurgulayarak, Ama iimizin çok olduunu, daha çok mesafe almamz gerekli olduunu bir kez daha bu bayramda kendimiz tecrübe ettik. Bu tecrübeler de ac tecrübeler oluyor. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi. dedi.

Emniyet kemeri konusunda sk tedbirler uygulayacaz

Soylu, bu bayram tatilinde trafik ekiplerinin ceza öncelikli bir tavr ortaya koymadn, sürücüleri önce uyardn dile getirerek, sözlerini öyle tamamlad: Vatandalara bir haberim daha olacak. Darlmaca gücenmece yok. Bu aclar bir daha çekmek istemiyoruz. Bayramdan sonra özellikle emniyet kemeri konusunda sk tedbirler uygulayacaz. AB standartlarna uyma konusunda arkadalarmza net talimatm var. Bu konuda cezaysa ceza. Kimse darlmasn, gücenmesin. çünkü kar karya kalacamz yoksunluk, Allah muhafaza ölümler, ayn zamanda vücutta kalc hasar brakan yaralanmal kazalar bize daha büyük ve atlatlmas zor tecrübeler brakyor. Onun için bayramdan sonra tüm trafik ekiplerimiz emniyet kemeri konusunda ciddi tedbirler yapacaklar. Yl sonuna kadar emniyet kemeri takma oranmz önemli bir ölçüde artracaz, hedeflerimizde var. Bu hedeflerimiz çerçevesinde ulamay düünüyoruz. Bunun milletimizin salkl ekilde trafikte bir yerden bir yere intikalinde büyük bir faydas olacan da düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git