Önce rehabilite sonra serbest!

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve gündemdeki infaz düzenlemesine ilişkin, "Kontrolsüz af daha kötü sonuçlar doğurur ancak af olmasa da, cezasını tamamlayan aynı şeyi yapmaya devam edecek. Uyuşturucu ve bağlantılı suçlardan cezaevinde olanları rehabilite ederek tahliye edelim." ifadesini kullandı.

Haberler 23.03.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ay, yapt yazl açklamada, Kovid-19 ile gündemin üst sralarnda yer almaya balayan, uyuturucu ve balantl suçtan cezaevinde olanlar da kapsayaca iddia edilen infaz düzenlemesine dair uyarlarda bulundu.

Uyuturucu bamlln bir tür salgn olarak niteleyen Ay, Bugün koronavirüs salgn bir tehdit ancak uyuturucu salgn da ondan aa kalr deil. Koronay, inanyorum ki milletçe mücadelemiz sonucunda yeneceiz. Ancak uyuturucu belasyla mücadelede maalesef baarl olamyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

REHABLTE EDLDKTEN SONRA

Ay, uyuturucu tedavilerinde de istenilen düzeye gelinmediini savunarak, Biz uzun süredir bunu ifade ediyoruz. Bu 60 bin dolaynda kii affedildiinde, tamamna yakn, tedavi ve rehabilite edilmedii için ayn eyi yapmaya devam edecek. Bataklk büyümeye devam edecek. ifadelerini kulland.

Af tartmalarnn uzun süredir devam ettiini ve bu konuda dernek olarak birçok üst düzey görüme yaptklarn belirten Ay, unlar kaydetti:

Sayn Cumhurbakanmza, sayn bakanlarmza, 600 vekilimize mektup gönderdik. Basn açklamalarmzla 82 milyona ulamaya gayret ettik. Mecliste partilerin grup bakanvekilleri ve milletvekilleri, dönemin Emniyet Genel Müdürü ile görüerek kontrolsüz affn olas kötü sonuçlarn kendilerine ifade ettik. Alternatifleri de ortaya koyduk. Umuyorum ki bu uyarlarmz dikkate alnr. Kontrolsüz afla ya da cezalarn tamamlayarak, ne artla olursa olsun madde bamllarnn rehabilite edilmeden cezaevinden çkmalar benzer sonuçlar douracak. Kontrolsüz af daha kötü sonuçlar dourur ancak af olmasa da, cezasn tamamlayan ayn eyi yapmaya devam edecek. Gelin bu tartmalar frsata çevirelim. Uyuturucu ve balantl suçlardan cezaevinde olanlar rehabilite ederek tahliye edelim.

Ana Sayfaya Git