Öncelikli hedef...

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili ilk bilgileri değerlendiren akademisyenler önemli değerlendirmelerde bulundu. Dr. Murat Aslan, "Amaç öncelikle teröristlerin bölgedeki ulaşım hatları ve M4 karayoludur" dedi. Uzmanların harekatla ilgili ilk yorumları şöyle;

Haberler 10.10.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DR. MURAT ASLAN (AKADEMSYEN): LK HEDEF ULAIM HATLARI

Hava Kuvvetlerimiz ile bir yumuatma operasyonu yaplyor. u an itibariyle Akçakaleden balatlmas beklenen operasyon Resulayndan balatlarak terör örgütünün balantsnn koparlmas hedefleniyor. Amaç öncelikle teröristlerin bölgedeki ulam hatlar ve M4 karayoludur.

HAKAN AKBA - (STRATEJST): KIBRIS BARI HAREKATINDAN SONRAK EN BÜYÜÜ

çok tarihi bir gün Türkiye için. Son 2 ylda Türkiyenin en önemli jeostratejik meselesi güvenli bölgeydi. Kbrs Bar Harekatndan sonra en büyük harekat. Burada iki ana meselemiz var. Ama en önemlisi terör unsurlarn yok etmek. Sonrasnda da Suriyedeki iç savatan sonra uzun zaman misafirimiz olan snmaclarn ülkesine dönmeleri için de dümeye baslm oldu.

PROF. DR. MESUT HAKKI CAIN (AKADEMSYEN): çOK ÖNEML BR HAREKAT

Kahraman TSKy ve onlarn komutanlarn ve askerlerini Allah muzaffer klsn. Türkiye hiçbir zaman bir terör devletine teslim olmayacan bütün dünyaya duyurmutur. Bundan sonra Türkiyenin kararl terörle mücadeledir ve bu baar ayn zamanda ABDli müttefiklerimizle yaplan dostane ilikilerinde diplomatik baarsdr. Türk milletinin tam destei oradadr. Hukuki ve siyasi olarak milletle ve orduyla birlik olduk. çok önemli bir harekattr. Biz oray ykmaya, katliama deil bütün oradaki Suriye halkn özgürletirmek için gidiyoruz.

Ana Sayfaya Git