Onlarda kırmızı listede!

HDP eski Van milletvekili Nadir Yıldırım ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, terörden arananlar listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoriye alındı

Haberler 31.05.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 26. dönem Van milletvekili olan Nadir Yldrm ile Selahatin Demirtan sa kolu olarak bilinen DBP E Genel Bakan Kamuran Yüksek, çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde 10 milyon lira ödüllü krmz kategoriye alnd.

KIRMIZI LSTEDE YER ALDILAR

Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davasnda yarglanan Yldrm ve Yüksek, haklarnda yakalama karar çkarlnca tekrar cezaevine girmemek için yasad illegal yollardan yurtdna kaçmt. 5 yl tutuklu yarglandktan sonra 2014te tahliye edilen ve 1 Kasm 2015 genel seçimlerinde Kandilin onay ile HDPden milletvekili seçilen Yldrm, kaçmadan ksa süre sosyal medya hesabnda skandal bir paylamda bulunarak, Hiçbir zaman çaresiz olmadk. çünkü PKK var. PKK bitmez demiti. Milletvekili olduu için dosyas KCK ana davasndan ayrlan Yldrm, PKKnn çat yaplanmas KCKnn 8 kiilik sözde Türkiye yürütmesinde faaliyet yürütüyordu.

10 MLYONLUK ÖDÜL

Nadir Yldrmn mahalli ve genel seçimlerde belediye bakan ve milletvekili adaylarn belirleyerek Kandildeki terörist elebalarnn onayna sunduu bildirildi. KCK Türkiye sözcülüünü de üstlenen Yldrmn Kandildeki terörist elebalarndan gizli e-postalar gönderilerek talimatlandrld kaydedildi. Nadir Yldrmn bizzat Murat Karaylan tarafndan KCK sözcülüüne getirildikten sonra HDPli belediyelerde legal görünümle faaliyetlerde bulunduu belirtildi. Örgütün talimatlarna uymad için Batman Belediye Bakan Hüseyin Kalkan örgüt adna sorgulad, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakr ve Hakkri ziyaretini protesto etmek için esnafa tehditle kepenk kapattrp, toplu tama araçlarna da kontak kapatlmas talimat verdii bildirildi.

PKK SÖZCÜSÜ GB

KCK ana davasnda 2. Ar Ceza Mahkemesince 21 yl, 5. Ar Ceza Mahkemesince de 8 yl 9 ay olmak üzere toplam 29 yl 9 ay kesinlemi hapis cezas bulunan DBP Genel Bakan Kamuran Yüksek de PKK sözcüsü gibi çalan isimlerden biri.

Ana Sayfaya Git