Önümüzü kapatmak istediler

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR’ın ittifaklar dışında tutularak önünün bilinçli bir şekilde kapatılmak istendiğini söyledi.

Haberler 23.05.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 23.05.2018 - 09:33

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz, seçim çalmalar, ittifaklar ve mevcut siyasi durum hakknda deerlendirmelerde bulundu.

ttifak konusunda ciddiye alnabilecek bir teklifin partilerine gelmediini dile getiren Ylmaz, ittifaklar tarafndan ötekiletirilmek istendiklerini söyledi.

HÜDA PAR olarak oluturulan iki ayr ittifakta da yer almadklarn ifade eden Ylmaz, Daha dorusu her iki ittifak tarafndan da ötekiletirildik ve ittifaklara alnmadk. Bu konuya ilikin basnda parti yetkililerinin sadece niyet beyanlar oldu fakat ciddiye alabileceimiz bir teklif gelmedi. dedi.

Tabanmzda hükümete kar bir tepki var

Özellikle OHALin ilanndan sonra hükümetin icraatlar tabanmz da vurdu. diyen Ylmaz sözlerini öyle sürdürdü: u an birçok üyemiz güvenlik soruturmalarndan dolay ie alnmad, çalanlarn i akitleri feshedildi. Tabii bu durum bir maduriyet oluturuyor ve bu da ister istemez tabanmzda bir tepkiye neden oluyor. u an tabanmzda hükümete kar ciddi bir tepki var. Partimiz bir aday iaret ederse tabanmz parti istedii için oyunu verecektir ama isteyerek gönül rahatlyla deil, kerhen verecektir.

Seçmen krgnlklarn sanda yanstacaktr

Tüm partilerdeki tabann krgnlklarn sanda yanstacaklarn ifade eden Ylmaz, Tabi bu durum bütün partiler için söz konusudur. Nitekim bize gelen bilgiler arasnda Antalyada MHPlilerin milletvekillii için MHPyi, Cumhurbakanlnda ise Akeneri destekleyecekleri söyleniyor. Yani, Antalyada MHPye oy veren taban Erdoana oy vermeyecek. Farkl yerlerden de buna benzer duyumlar alyoruz. Yine, Demirtaa oy verip de HDPye oy vermeyenlerin de bilgisi geliyor. Sahada bunu da duyuyoruz. Dolaysyla seçmen gerek adaylara kar gerekse de partilerine kar krgnlklarn sanda yanstacaktr diye düünüyorum. çünkü bu seçim ittifaklar her partinin de tabannda belli krgnlklar oluturdu. Yani, hem hükümetin icraatlarna ve özellikle de OHALden kaynakl temel hak ve hürriyetlere yönelik kstlamalar, insan haklarndaki gerilemeler, oluturulan maduriyetler elbette ki partilerin tabannda hükümete kar bir tepkiye neden olacaktr hem de ittifaklarn bileiminden kaynakl belli tepkiler sanda yansyacaktr. eklinde konutu.

Baraj ama sorunu olmayan bir HÜDA PAR onlarn iine gelmez

HÜDA PARn ittifaklar dnda tutularak önünün bilinçli bir ekilde kapatlmak istendiini dile getiren Ylmaz, Açkça söylüyorum: gerek AK Parti gerekse de Saadet Partisi, HÜDA PARn baraj sorununun olmad bir yerde kendi tabanlarndan partimize bir kay olabileceini görüyorlar. Yani, HÜDA PARn önü açlrsa bugüne kadar kendilerine mecbur ettikleri kitleyi zapt edemeyeceklerini ve bu kitlenin partimize kayaca endiesi ile hareket ettiklerini düünüyorum. Yani, bir ittifak içerisinde baraj ama sorunu olmayan bir HÜDA PAR onlarn iine gelmez. ttifaklar dnda tutularak HÜDA PARn önü bilinçli bir ekilde kapatlmak istendi. ifadelerini kulland.

Referanduma verdiimiz destek hükümete verilmi bir destek deildi

16 Nisan referandumunda parti olarak Evet dediklerini hatrlatan Ylmaz, Bu, hükümete verilmi bir destek deildi. Biz dedik ki, deitirilmesi gereken anayasa maddeleri öncekine göre daha iyidir. 12 Eylül Anayasasnn neresi düzelirse bizim için bir kazanmd. Kald ki, söz konusu bu deiikliklerde bizim savunduumuz birçok husus yer alyordu. Askeri vesayetin son bulmas, jandarmann çileri Bakanlna balanmas, TSKnn Milli Savunma Bakanlna balanmas vb. dolaysyla hükümetin söz konusu bu deiiklikleri bizim kendi savunduumuz taleplere bir destektir. Kürt meselesinin çözümü konusunda da hükümetin bu sorunu çözme ihtimaline bir destek verdik. Yani, Kemalist vesayetin hem slam noktasnda hem de etnik kimlik noktasndaki handikapnn sistem deiiklii ile almas ihtimalinedir bizim desteimiz. Biz 16 Nisanda verdiimiz destekten piman deiliz ama hükümetin sonrasndaki icraatlar da beklediimiz gibi olmad. eklinde konutu.

Hükümetin icraatlar tabanmzda rahatszlk oluturuyor

ktidar elimde kalsn da ne olursa olsun, anlaynn yanl yaptrdn söyleyen Ylmaz sözlerine öyle devam etti:

Tabii bunun seçimlere yansmasn 24 Haziranda göreceiz. Bugünden bu konuda bir tahminde bulunmak zor. Bugünden söylenebilecek tek ey hükümetin icraatlarnn tabanmzda bir rahatszlk oluturduudur. Bu rahatszlk sadece HÜDA PAR tabannda yok, AK Partinin tabannda da var. Mavi Marmaradan dolay bir rahatszlk var, slamda güncelleme söyleminden dolay bir rahatszlk var, Batdaki birçok slami cemaatte de krgnlk ve küskünlükler var. ktidar kutsama, iktidar elimde kalsn da ne olursa olsun anlay yanl yaptryor ve küstürüyor.

ktidar partisinin tepkisini miting ile ortaya koymasn doru bulmuyorum

stanbul ve Diyarbakrda düzenlenen Kudüs mitinglerini de deerlendiren Ylmaz, AK Parti hükümettir, muhalefet partisi deildir. ktidar partisi devlet demektir. ktidar partisinin bir sivil toplum kuruluu gibi tepki göstermesi, knamas kendisinden beklenen deildir. Knamay, tepkiyi STKlar gösterir; hükümete düen ise bu konuda karar almak ve bunu uygulamaktr. u an halk hükümetten unu istiyor; israil ile bütün ilikiler kesilsin. israili devlet olarak tanmaktan vazgeçin. israil ile tüm diplomatik, ticari, ekonomik ilikiler kesilsin. Halk bunu istiyor ama hükümet bunu yapmyor. Hükümet ne yapyor, STKlar gibi knama yapyor. cra makamnda olanlar knayamaz! Hükümet, acizler gibi ii ahrete havale edemez! ktidar makamnda olanlar hesap sorar, acizler ise ii ahrete havale eder. STKlar çkp Allah israilin belasn versin der çünkü onlarda güç yok, acizdirler. Ama hükümet bunu yapamaz. Onun ii hesap sormaktr. Tabi ki siyasi partiler toplumda bir duyarllk oluturmak için miting yapabilirler. Bu zulmü, katliam lanetlemek merudur. Ancak iktidar partisinin tepkisini miting ile ortaya koymasn doru bulmuyorum. Meclis içinde ya da dndaki tüm partiler bunu yapabilir ama iktidar partisi bunu yapamaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git