Onurlu bir barışı miras bırakana dek…

HDP Sözcüsü Baydemir: "Legal siyaset demokratik kanaları ile mücadelemizi bu halkın çocuklarına onurlu bir barışı miras bırakıncaya kadar sürdüreceğiz" dedi.

Haberler 31.07.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, Legal siyaset demokratik kanalar ile mücadelemizi bu halkn çocuklarna onurlu bir bar miras brakncaya kadar sürdüreceiz. dedi.

Merkez Kayapnar ilçesindeki Ekin Parknda HDPli milletvekilleri ile açklama yapan Baydemir, kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile insanlarn ekmeine el koyulduunu savundu.

Yaanan çatmalarn faturasnn HDPye çkarldn öne süren Baydemir, Biz buna itiraz etmeye devam edeceiz. Bu nöbet ayn zamanda bask rejimine itirazdr. ifadesini kulland.

MADEN LETMECL YAPILACAK

Baydemir, Mardinin Mazda ilçesine bal 6 mahallesinde oturanlara mahalleyi boaltmalar için tebligat yapldn belirterek, unlar söyledi:

Gerekçe maden iletmecilii yaplacak. Maden fabrikas iletilsin, bazlarna peke çekilsin diye 300 hane boaltlacak. Toplamda bini akn nüfus evsiz kalacak. Vicdan ve adalet nöbeti ayn zamanda bu peke çekmeye karda insanla çardr.

KURULTAY TERÖR FAALYET OLARAK NTELENDRLD

Baydemir, Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) anlurfann Viranehir ilçesinde yapm olduu mevsimlik içilerin yaam olduu sorunlarn aratrlmas kurultaynn terör faaliyeti olarak nitelendirildiini iddia etti.

EYLEM SONA ERECEK M?

Bir gazetecinin, eylemin sona erip ermeyeceine ilikin sorusu üzerine Baydemir, Eylemlerimiz sonlanmayacak. Bayrak stanbula devir edilecek oradan da Van ve zmire tanacak. Bu ülkede herkes hür ve eit yaayncaya kadar bu mücadele devam edecek. Legal siyaset demokratik kanalar ile mücadelemizi bu halkn çocuklarna onurlu bir bar miras brakncaya kadar sürdüreceiz. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git