Organik tarım imzası atıldı!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, organik tarımın yaygınlaştırılması için Lice Organik Tarım Projesi'nin ikinci ayağını hayata geçiriyor.

Haberler 10.12.2016 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Krsal Hizmetler Daire Bakanl tarafndan, geçen yl balatlan ve organik tarm deer zincirinin gelitirilmesi ve güçlendirilmesini amaçlayan Lice Organik Tarm Projesinin çalmalar kapsamnda 519 bin liraya mal olacak projenin hibe destei için Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla ve Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral protokol imzaland.

Protokole göre, 519 bin liraya mal olacak projenin 338 bin liras Güneydou Anadolu Projesi (GAP) daresi ve Karacada Kalknma Ajans, geriye kalan 181 bin lira ise Büyükehir Belediyesi tarafndan karlanacak.

2017de yürütülecek Lice Organik Tarm Projesinin ikincisinde, geçen yl yürütülen proje kapsamnda kurulan kooperatif ve organik tarm pazarnn gelitirilmesi ve yaygnlatrlmas hedefleniyor. çiftçilerin üretecei ürünler tantlarak markalamas için çalmalar yürütülecek.

Proje kapsamnda geçen yl kurulan Daralan, Duru, çeper, Ergin ve Kralan Tarm Kalknma Kooperatifi gelitirilecek. Üretilmek istenen tarmsal ve hayvansal organik ürünler, Krsal Hizmetler Daire Bakanl tarafndan çiftçilere verilecek.

Liceye bal 12 mahallede yaygnlatrlmas amaçlanan proje, çiftçilere eitim verilerek balatlacak. Proje kapsamnda çiftçiler, bölge illeri ve Türkiyenin farkl bölgelerindeki çiftçiler ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaacak.

Geçen yl kurulan Organik Tarm Pazarnn ise kooperatif bünyesi altnda kurumsallaaca ve yönetim emas oluturulaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git