Orgeneral Akar'ın Hatay ve Kilis denetlemeleri

"Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan 157 personel, tedavilerinin ardından kendi istekleriyle muharebe sahasına döndü. Dünyanın hiçbir ordusunda bulunamayacak böylesine asil hasletlere sahip, şerefli ve temiz kalpli insanlarla görev yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz"

Haberler 23.03.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dal Harekat kapsamnda teröristlerden temizlenen yerlerde halkn evlerine dönmeye baladn belirtti.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Yaar Güler, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutan Koramiral Adnan Özbal ve 2nci Ordu Komutan Korgeneral Metin Temel ile Kilis ve Hatay bölgelerinde birlik, karargah ve komuta yerlerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bölgedeki birlik komutanlaryla özellikle Afrin ilçe merkezine ilikin son gelimeler, alnan ve alnacak tedbirlere ilikin görüen Akar, denetlemeler srasnda yapt deerlendirmelerde, harekat kapsamnda tüm faaliyetlerin hem askeri hem insani deerler anlamnda dier dünya ülkelerine örnek olacak ekilde, Birlemi Milletler kararlar dorultusunda, kullanlan silah ve mühimmat dahil uluslararas hukuka ve terörle mücadele esaslarna uygun olarak sürdürüldüünü belirtti.

Teröristlerin, Afrin bölgesinden önemli oranda temizlendiini vurgulayan Akar, Afrin ehir merkezinde kontrolün salanmasndan sonra meskun mahallerde mayn ve el yapm patlayc temizleme faaliyetlerine arlk verildiini bildirdi.

Harekatn temel amaçlarndan birinin terör örgütü tarafndan her türlü zulüm ve baskya maruz kalan Suriyelilerin, teröristlerden temizlenen bölgelerde güven ve huzur içinde evlerine dönmelerini salamak olduunu aktaran Akar, Teröristlerden temizlenen yerlerde halk evlerine dönmeye balad. ifadesini kulland.

- Siviller TSK için dokunulmazdr

Akar, harekatn planlama ve icrasnda yalnzca teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzisi, silah, araç ve gereçlerin hedef alndna dikkati çekerek, sivil, masum kiilerle çevre, tarihi eserler ve kültürel yaplarn Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) için dokunulmaz olduunu, bu anlayla sivil, masum kiilerin, çevrenin, tarihi eserler ile kültürel yaplarn zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiini vurgulad.

Gelinen aamada harekat bölgesinde kalan sivillerin temel ihtiyaçlarnn süratle karlanmasna hassasiyet gösterildiine deinen Akar, salk hizmeti ve dier yardm malzemelerinin ulatrlmas için ilgili kamu kurumlar ile koordineli çalldn bildirdi.

Akar, bölgede yaayan sivillerin can ve mal emniyetinin salanmas için gereken her türlü tedbirin alndn, bundan sonra da huzur ve güven ortamnn korunmas konusunda asla taviz verilmeyeceini ifade etti.

Harekat kapsamnda elde edilen baarda Mehmetçikle birlikte omuz omuza mücadele eden jandarma, polis, güvenlik korucular ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarnn paynn büyük olduuna iaret eden Akar, öyle devam etti:

Ayrca harekat esnasnda yaralanarak tedavileri sonrasnda muharebe sahasna kendi istekleriyle dönen u ana kadar 157 personel bulunuyor. Dünyann hiçbir ordusunda bulunamayacak böylesine asil hasletlere sahip, erefli ve temiz kalpli insanlarla görev yapmann gurur ve mutluluunu yayoruz.

- Terörle mücadelede kararllk mesaj

Akar, gücünü asil Türk milletinin sevgi ve güveninden alan TSK tarafndan bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da vatann bütünlüüne, devletin bekasna ve Türk milletinin huzur ve güvenliine yönelecek her türlü tehdidin kararllkla yok edileceini, mücadelenin, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ayn azim ve kararllkla sürdürüleceini kaydetti.

Orgeneral Akar, ayrca Zeytin Dal Harekat kapsamnda gösterdikleri kahramanlk ve fedakarlklardan dolay personeli kutlad, baarlar diledi.

Akar, harekatn baaryla yürütülmesinde en büyük pay sahibi ehitlere Allahtan rahmet, çatmalarda yaralanan kahraman gazilere acil ifa, ehit ve gazilerin ailelerine sabr temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git