Örgüt üyeliğinden!

DBP'li Belediyelere yönelik operasyona merkez Kayapınar ve Yenişehir Belediye Başkanları da eklendi. Aydın ve Kurbanoğlu terör örgütü üyesi suçundan gözaltına alındı.

Haberler 07.12.2016 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Cumhuriyet Basavcl tarafndan sürdürülen soruturma kapsamnda merkez Yeniehir ve Kayapnar Belediyesine bu sabah arama balatld.

ki belediye binasnda arama yaplrken, çalanlar içeri alnmad. Yeniehir Belediyesinde saat 06.00da balatlan arama sona ererken, Kayapnar Belediye Bakan DBPli Mehmet Ali Aydn ile Yeniehir Belediye Bakan Selim Kurbanolu, evlerinden gözaltna alnd.

BELEDYELERDE ARAMALAR BTT

E zamanl operasyon düzenleyen polis, Belediyelerin bakanlk makamlar dahil birçok birimde arama yapt. Yaplan aramalarda baz belgelere de el koyan polis, daha sonra tuttuu tutanakla binalardan ayrld. Polislerin iki belediyeden ayrlmas ile birlikte çalanlar belediye binalarna alnrken, evlerinden gözaltna alnan Yeniehir Belediye Bakan Selim Kurbanolu ile Kayapnar Belediye Bakan Mehmet Ali Aydnn emniyetteki sorgular sürüyor.

Her iki Belediyenin dahil olduu Diyarbakrn 12 ilçe belediyesinin i ve ilemleri Diyarbakr Valiliinden 25 Kasmda gönderilen yaz ile birlikte kaymakamlklarn onayna ve iznine balanmt.

SAVCILIKTAN AçIKLAMA GELD

Buarada, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamada, Baysavcln 2016/39387 sayl dosyasnda, PKK/KCK

silahl terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan yürütülmekte olan soruturma kapsamnda, Diyarbakr Kayapnar merkez lçe Belediye Bakan Mehmet Ali Aydn ile, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn 2016/39377 sayl dosyasnda PKK/KCK silahl terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan yürütülmekte olan soruturma kapsamnda, Diyarbakr Yeniehir Merkez lçe Belediye Bakan Mehmet Selim Kurbanolu gözaltna alnmtr. denildi.

YENEHR BELEDYES çALIANLARI

Kurbanolunun gözaltna alnmas ve belediyede yaplan aramalar, belediye meclis üyeleri, çalanlar ile DBP ve HDP yöneticileri tarafndan yaplan basn açklamasyla protesto edildi. Belediye hizmet binas önünde toplananlar adna açklama yapan Meclis üyesi Bahar Sevük, bakan Kurbanolunun gözaltna alnmas ve belediyeye yaplan basknn kabul edilemez bir operasyon olduunu söyledi. Sevük, polisin belediye hizmet binasn ablukaya alndn ve çalanlarnn saatlerce içeriye girmesinin engellendiini öne sürerek, öyle dedi:

Özel Kalem Müdürlüü ve e bakanlk odalarnn kaplar krlm. Bu uygulamalar halkn iradesini temsil eden yerel yönetimlerin seçilmilerine kadar uzanmtr. E bakanlarn tutuklanmas ve yerel yönetimlere yaplan kayym atamalarnn yasal ve hukuksal dayana olmad gibi toplumsal karl da yoktur. Yeniehir ve Kayapnar belediye e bakanlarmzn gözaltna alnmasn knyoruz. E bakanlarmz derhal serbest braklsn.

KAYAPINARDA AçIKLAMAYA ZN VERLMED

Bakanlar Mehmet Ali Aydnn sabah saatlyerinde yaplan operasyonda gözaltna alnmasn protosto etmek için Belediye önünde açklama yapmak isteyen Kayapnar Belediyesi meclis üyeleri ve çalanlarna polis izin vermedi. Belediye meclis üyeleri ve çalanlar, belediye giriinde bulunan merdiven üzerinde yapmak istedikleri açklamaya da izin verilmeyince Belediye binasna girdikleri ifade edildi. Belediye binasna giri-çklarda da kimlik kontrolü yapld ve belediye binasna sadece personel kimlik kart olanlarn binaya giriine izin verildii kaydedildi.

MUTA EL GENEL MECLS ÜYELER

Buarada, Muta düzenlenen terör operasyonunda aralarnda DBPli l Genel Meclisi Bakan Ömer çetinkayann da bulunduu 9 kii gözaltna alnd. l Emniyet Müdürlüü ekipleri, terör soruturmas kapsamnda Mu merkez ile Bulank, Malazgirt ve Korkut ilçelerindeki baz adreslere e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda aralarnda DBPli l Genel Meclisi Bakan çetinkayann da bulunduu 9 üpheli gözaltna alnd. Zanllarn emniyetteki ilemleri sürüyor.

KIZILTEPE BELEDYESNE KAYYUM

Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen PKK/KCK soruturmas kapsamnda 24 Kasm günü Kzltepe Belediyesine polis ekiplerince operasyon düzenlenmi ve daha sonra gözaltna alnan Belediye bakan smail Asi ve e bakan Leyla Salman sevk edildikleri mahkeme tarafndan Terör örgütü üyesi olduklar gerekçesiyle tutuklanmlard. Kzltepe Belediye Bakan Vekilliini ilçeye ksa süre önce atanan Kaymakam Ahmet Odaba sürdürücek.

BELEDYEYE DANIMAN

Buarada, zmit Belediye Bakan Nevzat Doann, çileri Bakanlnca Mardinin Kzltpe lçe Belediyesine danman olarak görevlendirildii bildirildi.

Belediyeden yaplan yazl açklamada, Doann, 2 hafta önce çileri Bakanlnca yaplan görevlendirme kapsamnda Arnn Diyadin ilçesine gittii, incelemelerin ardndan ksa ve orta vadede hayata geçirilmesi planlanan projeleri açklad belirtildi.

Doana bakanlk tarafndan yeni bir görev daha verildii aktarlan açklamada, Doann çileri Bakanlnca yaplan görevlendirme kapsamnda Kzltepede belediyecilik tecrübelerini paylaaca kaydedildi. Açklamada, Doann ksa süre içinde Kzltepeye giderek temaslarda bulunaca ifade edildi.

EMDNL BELEDYE BAKANI

Hakkari Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnan DBPli Belediye Bakan Seferi Ylmaz emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Savclk sorgusu tamamlanarak terör örgütü üyesi olmak suçundan mahkemeye çkarlan Ylmaz, tutuklanarak cezaevine götürüldü. emdinli Belediye Bakan Seferi Ylmaz, Hakkari Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda 3 Aralkta lçe Emniyet Müdürlüü ekiplerince gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git