Örgütten kaçıp teslim olan kişi yaşadıklarını anlattı

Terör örgütü PKK'dan kaçan K.M, örgüte katılımı dolayısıyla büyük pişmanlık duyduğunu söyledi.

Haberler 28.08.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç yata, yaad ailevi skntlardan kurtulmann yolunu terör örgütüne katlarak daa çkmakta bulan K.M, örgütün kirli yüzünü görünce piman oldu. Terör örgütünden bulduu ilk frsatta kaçan K.M, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnn çalmasyla güvenlik güçlerine teslim oldu.

Yaadklarn anlatan K.M, o dönemki cahilliiyle yaadklar skntlardan kurtulmak amacyla örgüte katldn ve karlat ortamn anlatld gibi olmadn görünce de ilk andan itibaren piman olduunu belirtti.

Örgüte katlmm HDP Diyarbakr il binasndan yaptm. diyen K.M, krsala götürülme süreciyle ilgili unlar anlatt:

l binasna gidip Giriteki görevlilere beni yetkili birisiyle görütürün. dedim. Konu ne? diyince özel bir konu. dedim. Onlar anladlar zaten. Beni, o kiiyle görütürdüler. Ben de katlm yapmak istediimi söyledim. Beni dier bekleyen 3 kiiyle beraber bir odaya braktlar. Bir gün bekledikten sonra il binasndan daha uzak bir yerde arabann gelip bizi alacan ve bizi krsala götüreceini söylediler.

TESLM OLMALARINI ENGELLEMEK çN EYLEM YAPTIRIYORLAR

Aracn kendilerini krsalda bir yere braktn ve orada bulunan bir evde iki gün kaldklarn ifade eden K.M, daha sonra 2 teröristin kendilerini alarak kaldklar alana götürdüünü dile getirdi.

Kamptaki teröristlerin durumu görüp piman olanlara çeitli yöntemlerle engel olunduuna iaret eden K.M, Eylem yaptrp. Zorla suça tevik edip gittiinde mutlaka yakalanacan eyler yaptrmak istiyorlar. Silah verip Git uray tara diyorlar. ifadelerini kulland.

Kendisinin geri dönmek istediini söylemesi üzerine tepkiyle karlatn vurgulayan K.M, nfaz edeceklerini düündüm ki bunu konumalarnda da duydum. Herhangi bir eylemi reddettiimde infaz edeceklerini söylediler. dedi.

OPERASYONLAR NEDENYLE HAFTALARCA MAARADA KALMILAR

Terör örgütünde öldürülme korkusunun hakim olduunu ve kendisininde bundan nasibini aldn aktaran K.M, O dönemler operasyonlar yaplyordu. Operasyonlarda da biz bir yere tklp oradan çkmyorduk. Günler bazen haftalar geçiriyorduk. Küçücük maarann içinde olmak hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak herkesi bitiriyordu. Vücudunuz dayanamyor. Genel olarak da olduu için engebeli arazi olduu için ayaklarmz sürekli kanyordu. diye konutu.

Terörist K.M, yaad ölüm korkusu nedeniyle kaçmaya karar verdiini belirterek, kaçn öyle anlatt:

Eski üyelerle beraber sürekli yer deitirerek bir yerlerde konaklamaya gidiyorduk. Grubumuzdaki dier üst yetkili iki kiinin bölgeyi kefe çktklarnda bir frsat buldum. Yanmzda bulunan sivil kyafetleri alp komaya baladm. Bölgeyi de çok az bildiimden kendimi en yakn yere attm. Sonra istediim yere ulatm.

- O BNA GELECEM VE HAYATIMI KARARTTI

K.M, kendisi gibi skntlar yaayan veya terör örgütüne katlmay düünen gençler için u tavsiyelerde bulundu:

imdiki aklm olsa brakn örgüte katlmay, HDP binasnn önünden geçmezdim. O bina geleceimi ve hayatm karartt. Eer hayatlarn seviyorlarsa geleceklerini düünüyorlarsa devlete snsnlar. Oras hiçbir zaman çare deil sadece ölüm ve hapis. Tek kurtulu yolu kalp devlete millete hayrl bir insan olmak.

Örgüt yöneticilerinin, teslim olmak isteyenleri yalanlarla korkutulduunu vurgulayan. K.T, öyle devam etti:

Eer teslim olursanz size ikence edip, öldürürler. diyorlard. Teslim olduumda hiç öyle bir eyle karlamadm. Son derece scak bir ortamda ifademi aldlar. Düzgün davrandlar. Dediklerinin hiçbiri yoktu. Sadece korkuya dayal bir temel oluturup, bu temelin altnda korkmamz ve hiçbir ey yapmamz istiyorlard.

DYARBAKIR ANNELERNE DESTEK

K.M, HDP il binas önündeki Diyarbakr annelerinin eyleminin çok hakl olduunu belirterek, öyle konutu:

Ben kendimi dada hayal edip ailemin de orada öyle bitap bir halde görürsem zaten çok kötü hissederdim. O bile kaçmama bir neden olurdu. Ailelerin yapt eylemin sonuna kadar arkasndaym. Kendi evlatlarnn hayatlarnn benim gibi kararmamas için direni gösteriyorlar. Umarm hiçbir evlat bu kötü niyetin arkasndan gitmez. Hiçbir anne de orada kendini harap etmez.

ALELER çOCUKLARINA SAHP çIKSIN

Ailelerin de çocuklarna sahip çkmas konusunda uyarda bulunan K.M, sözlerini öyle tamamlad:

Ailenin kendisinden uzaklatrd evlad duygusal olarak bolua düüp, benim yaptm gibi hata yapar. Aileler çocuklarna sahip çksnlar ve onlarla konusunlar. çünkü bu onlar için de önemli. iten geçtikten sonra çok geç oluyor. Kimsenin o binann önünde öyle harap olmasn kimse istemez. Aileler de evlatlar da istemez.

Ana Sayfaya Git