Örgütün planı tespit edilmiş

Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 148 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 406'ncı günde de sürdürürken terör örgütü, aylardır planladığı kirli oyununu sahneye koydu. Geçtiğimiz yıl eylül ayında ortaya çıkan hain planını uygulayan örgüt, Diyarbakır'da 2 yıl önce 18 yaşındayken kaçırılan Mustafa Biçer’in videosunu PKK’ya yakın bir haber sitesinde yayınladı.

Haberler 13.10.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki ailelerin eyleminden rahatsz olan terör örgütü PKK, kaçrd çocuklarn zorla videosunu çekip örgüt propagandas yaptraca istihbarat birimlerince tespit edilmiti.

Diyarbakrda HDP l Binas önünde PKK tarafndan kaçrlan çocuklar için 406 gündür eylemlerini sürdüren ailelerden rahatsz olan terör örgütü kirli bir plan tezgahlad. stihbarat birimleri, geçtiimiz yl eylül aynda PKKnn, kaçrlan çocuklarla kara propaganda videosu çekip, örgütün yayn organlarnda ve sosyal medyada yaynlayacan tespit etmiti. PKKnn plannn istihbarat birimlerince ortaya çkarlmasndan bir yl sonra örgüt plann sahneye koydu. Geçtiimiz yl eylül aynda deifre edilen hain plann uygulayan örgüt, ailesi evlat nöbeti tutan, 2 yl önce Diyarbakrda 18 yandayken kaçrlan Mustafa Biçerin videosunu PKKya yakn bir haber sitesinde yaynlad.

GÖZYALARI ELE VERD

Diyarbakrda 2 yl önce HDP araclyla PKKl teröristlere götürüldüünü iddia ettii olu Mustafa için geçen yl 3 Eylülden beri kanser hastas ei Ayegül Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren Rauf Biçer, bugün olunun terör örgüt PKKya yakn bir haber sitesinde röportajnn yaymlandn söyledi. Görüntüleri izlediini söyleyen Biçer, olunun silah zoruyla konutuunu ifade etti. Olunun gözlerinden çok aladn fark ettiini anlatan Biçer, bu konumann olunun iradesiyle yaplmadn akard. Biçer, Olumu silah zoruyla konuturuyorlar. Olum, vatanna, bayrana bal biriydi. Onun defalarca terör örgütünden kaçmak istedii srada yakalandn biliyorum. Olum, kendi iradesiyle konumuyor. Yapt o konumalara inanmyorum. Gözlerinden ne kadar çok alad bellidir. Olum oradan kaç gel. Annen ile birlikte senin hasretini yayoruz. çocuumuzu ilk kez bu halde görüyoruz. 2 yldan fazladr ondan bir haber alamyordum. Olumun HDP tarafndan zorla kaçrldn bütün dünya biliyor. Bunlarn kaytlar da var bende. Olumu bugün zorla konuturmular. Olum, kendi iradesiyle asla PKKy desteklememi. Allahn izniyle ben olumu onlarn elinden alacam ve HDP il binasnn önünü de terk etmeyeceim dedi.

EVLATLARIMIZ KEND RADELERYLE BU KONUMALARI YAPMIYORLAR

Evlat nöbetindeki ailelere seslenen Biçer unlar söyledi: Buradan bütün ailelere sesleniyorum, evlatlarmz kendi iradeleriyle bu konumalar yapmyorlar. Bu tür sözlere inanmayn. çocuklar silah zoruyla konuturuyorlar. Olum röportajda Diyarbakrda doduunu söylüyor, oysaki Manisada dodu. Evlatlarm batda büyüdüler. Kürt olduumuz halde Kürtçe bilmezler. Aileler, böylesi açklamalara inanmasnlar. Olumu infaz da edebilirler, çünkü bunlar dinsiz ve imanszdr.

EVLADINA KAVUAN ALE SAYISI 18 OLDU

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austosta ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakr il binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen anne Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, geçen yl 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan, Sever Fidann olu Tayfur Fidan, Gülen çetinin olu Erdal çetin, Fahrettin- Meryem Akku çiftinin oullar Erkan ile Fattah-Perihan Kaya çiftinin olu Cumann da teslim olmasyla evlatlarna kavuan aile says 18e çkt.

Ana Sayfaya Git