Orman işçisine terör kalleşliği!

Geçtiğimiz yıl 7 orman işçini Kulp'ta katleden PKK dün bir kez daha kan akıttı. Bombalı saldırıda 5 orman işçisi hayatını kaybetti, 21 çocuk ise yetim kaldı.

Haberler 09.04.2020 - 03:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Diyarbakrda geçen sene Kulpta odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca saldr düzenleyerek 7 kiiyi ehit eden PKK, dün de 5 köylüyü katletti. Geçen ylki saldrnn sorumlusu 3 PKKl, Muun enyayla bölgesinde düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilmiti

ORMANA GDEN çLER

Kulp ilçesi Güleç Mahallesi krsalnda sabah saatlerinde ormana giden içileri tayan aracn geçii srasnda PKKl teröristlerin, tuzaklad el yapm patlayc, saat 06.30 sularnda infilak ettirdi. Patlamada, Sedat Hazar (39), Burhan Tanrkulu (38), Ahmet Erboa (32), Alaattin Yldz (50) ve Hac Akdeniz (50) adl orman içisi ehit oldu.

5 ORMAN çS EHT OLDU

Olayn haber alnmas üzerine bölgeye salk ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Hayatn kaybedenler ambulanslarla Kulp Devlet Hastanesine kaldrld.

BR METRE çUKUR OLUTU

Patlamann ardndan olayn büyüklüü ortaya çkt. El yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu yol kenarnda yaklak 1 metrelik çukur oluurken, vatandalarn ayakkablar ile aracn parçalarnn etrafa yayld görüldü.

VALLKTEN AçIKLAMA

Diyarbakr Valilii, Kulp ilçesinde PKKl teröristlerin ormana, kesime gidenleri tayan araca düzenledii saldrya ilikin açklama yapt. Saldrda 5 sivilin ehit olduu belirtilen açklamada, öyle denildi: limiz Kulp lçesi Güleç Mahallesi krsalnda 8 Nisan çaramba günü saat 06.30 sralarnda, orman kesimine giden sivil vatandalarmzn bulunduu aracn geçii esnasnda, PKK terör örgütü üyelerince el yapm patlaycyla yaplan saldr sonucunda 5 sivil vatandamz ehit olmutur. Saldrnn faillerinin tespit edilmesi ve yakalanmas için güvenlik kuvvetlerimiz tarafndan operasyonlara balanlmtr. Menfur saldr olaynda ehit olan vatandalarmza Yüce Allahtan rahmet, ailesine, yaknlarna ve milletimize basal ve sabr dileriz.

KARADAN VE HAVADAN OPERASYON

Bölgede balatlan operasyon karadan ve havadan devam ediyor. Karadan askerlerin ormanlk arazide yürüttüü operasyona havadan da HA ve SHAlar destek veriyor. Askerlerin saldrnn yapld Güleç krsaln araç ve insan geçilerine kapatt bölgede ekiplerin incelemesi sürüyor. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için balatlan operasyon sürdürülürken, saldrda ehit olan olanlarn morgdaki otopsilerinin devam ettii koronavirüs salgn nedeniyle ksa sürede defnedilecekleri bildirildi.

CENAZELER DYARBAKIRA GETRLD

ehitlerin cenazesi Kulp Devlet Hastanesindeki ilemlerin ardndan otopsi için ambulanslarla Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine getirildi. Güleç köyünde yaayan Abdulaziz Teyfur yapt açklamada, yaadklar üzüntüyü dile getirdi. Evde bulunduu srada bir ses duyduunu, bunun üzerine muhtar aradn ifade eden Teyfur, O da bana olaydan bahsetti. Burada odun topluyorlard. Gidip gelirken selamlayorduk. Allah kimsenin hakkn brakmasn. dedi. Saldrnn ardndan olay yerinde jandarma ekiplerinin incelemesi sürüyor.

KIZI PKKDAN KAçIP TESLM OLMU

Sivil ehitlerden Hac Akdeniz ve Alaattin Yldzn emekli güvenlik korucusu olduu belirlendi. Hac Akdenizin kz Fatmann 2012te PKK tarafndan kaçrld, 2019da ise kaçp güvenlik güçlerine teslim olduu ifade edildi. ehitlerden Tanrkulu, Erboa ve Yldzn 5er, Hazarn 4 ve Akdenizin 2 çocuk babas olduu belirtildi.

ÖLENLER çN SELA OKUNDU

Hain saldrda ehit olan Sedat Hazar, Alattin Yldz, Hac Akdeniz, Ahmet Erboa ve Burhan Tarkulu için Kulp ilçesinde bulunan bütün camilerin hoparlörlerinden sela okunarak ve dua edildi.

Ana Sayfaya Git