Orta yaşlı herkesi etkiler

Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey ismi Mike Ryan konuyla ilgili detayları paylaştı. Ryan, "Bu hastalık sadece yaşlıları ilgilendirmiyor. Orta yaşlılara da ciddi zarar veriyor" dedi. Ryan, corona virüsü aşısının kullanımına başlanmasının da en az 1 yılı olduğu dile getirdi.

Haberler 23.03.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Salk Örgütü (DSÖ) koronavirüs vakalarnn yal insanlarda ölümlere neden olduunu ancak orta yal insanlarda da ciddi kalc hasarlara neden olabildiini dünyaya duyurdu.

çinin Wuhan kentinde Aralk aynda baladktan sonra dünya çapnda 13.071 kiinin ölmesine sebep olan corona virüsü ile ilgili sert önlemler alnmaya devam ediyor Ülkeler pe pee snrlarn kapatarak sokaa çkma yasa ilan ederken, Birlemi Milletlere bal olarak çalan Dünya Salk Örgütünün üst düzey yetkilisi Mike Ryan, BBCde açklamalarda bulundu.

ORTA YALILAR DKKAT

Dünya Salk Örgütünün üst düzey ismi Mike Ryan konuyla ilgili detaylar paylat. Ryan, Bu hastalk sadece yallar ilgilendirmiyor. Orta yallara da ciddi zarar veriyor dedi. Ryan, corona virüsü asnn kullanmna balanmasnn da en az 1 yl olduu dile getirdi.

BBCnin Andrew Marr Show isimli programna katlan Ryan, u an gerçekten odaklanmamz gereken ey hasta olanlar bulmak, virüsü tayanlar bulmak ve onlar izole etmek. Onlar bularak, tecrit altna almalyz dedi.

KORONAVRÜS AISI çN TARH YOK

Dünya Salk Örgütünün üst düzey yetkilisi, son günlerde corona virüsünün sadece yallar etkilediine dair düüncenin de yanl olduunu söyledi. Ryan, Covid-19 sadece yallar ilgilendiren bir hastalk deil, ayn zamanda orta yallar da önemli derecede etkiliyor açklamasn yapt.

Ryan, Sokaa çkma yasa konusundaki tehlike u, eer güçlü kamu sal önlemleri alnmazsa, bu yasaklar ve sokaa çkmama uyarlar kaldrldnda hastalk says tekrar artar ifadesini kulland.

Ryan, koronavirüsüne kar bir ann hazrlanmas için en azndan bir yla ihtiyaçlar olduunu söylerken, Ama bu a gelecekte gelitirilecektir ifadesini kulland. Ryan, a gelitirilmesi konusunda iyi admlar atldn da söylerken, ilaç gelitirilmesi konusunda baz çalmalarn devam ettiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git