Ortadoğu halklarının umut kapısı Türkiye!

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Davet Birimi Başkanı Prof. Dr. Abdulhalık Eş-Şerif, "Şu anda Türkiye'de yönetimde olanlar halkla beraber Ortadoğu'da çok önemli bir görev yürütüyor. Türkiye Ortadoğu halkları için bir umut kapısıdır." dedi.

Haberler 27.02.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msrdaki askeri darbeden sonra Türkiyeye yerleen erif, bir programa katlmak için geldii Diyarbakrda yapt açklamada, slam dümanlarnn Msr ve Türkiyenin güçlü olmasn istemediklerini söyledi.

Msrin srailin snrnda olduunu, bu nedenle Msrn güçlü olmasnn srailin hesabna gelmediini dile getiren erif, Türkiyenin ekonomik olarak iyi bir noktada olduu için güçlü olmasnn istenmediini belirtti.

Rabia meydanndaki darbe baarsz olsayd, slam dümanlarnn bu ülkeyi yenmeleri mümkün deildi. Müslümanlarn durumu bu halde olmayacakt. diyen erif, Türkiyenin 15 Temmuzda darbe giriimiyle kar karya kaldn hatrlatarak, Rabia meydannda yaplan ile 15 Temmuzda verilen mücadele ayndr. Msrda yaanan insanlk d olaylara hiçbir uluslararas güç itiraz etmedi. dedi.

Türkiyenin Ortadou açsndan önemine dikkati çeken erif, u anda Türkiyede yönetimde olanlar halkla beraber Ortadouda çok önemli bir görev yürütüyor. Türkiye Ortadou halklar için bir umut kapsdr. Bunun bu ekilde kalmasn Allahtan niyaz ediyoruz. diye konutu.

erif, Msrda ekonomik ve siyasi durumun çok kötü olduunu, hvan üyelerinden yaklak 100 bin kiinin evlerinde hapsolduunu bildirdi.

- Msr srail devleti gibi çalyor

Msrda binlerce insann hapiste olduuna iaret eden erif, 60 bin kiinin cezaevinde, 30 bin kiinin de Msrdan çkarldn kaydetti.

-erif, Msrn ekonomisinin de çökmü durumda olduuna dikkati çekerek, Mursi döneminde 1 dolar 7 cüneyhe tekabül ederken u an 17yi amtr. Bu, Msrn geldii ekonomik noktay anlatan net bir örnek. Düünün, Birlemi Milletlerde Msrn daimi temsilcisi, srailin Filistindeki illegal Yahudi yerleim birimi kararn knayan oylamaya kar sraili destekliyor. Msr, bir srail devleti gibi çalmaktadr ve çalyor da. bilgisini paylat.

srailin Filistin devletine kar izlemi olduu siyasetin insani, slami ve de ahlaki olmadn anlatan erif, srailin Filistinlileri evlerinden ve topraklarndan ettiini anlatt.

Müslüman Kardeler Davet Birimi Bakan Prof. erif, srailin hedefinin sadece Filistin topraklarn elde etmek olmadn vurgulayarak, Asl hedefleri slam topraklarn ortadan kaldrmaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git