OSB'lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arsası iptal

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Üretim Reform Paketiyle OSB'de yeri olup 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi OSB yönetimi tarafından iptal edilecek.

Haberler 25.02.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üretim Reform Paketiyle Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) hakknda yeni düzenlemeler geliyor. OSBde yeri olup 3 yl yatrm yapmayan yatrmcnn tahsisi iptal edilecek. Buna göre, yatrmclara 1 yl içerisinde projesini üretip ruhsatn alma ve 2 yl içerisinde de yatrmn tamamlama zorunluluu getiriliyor. Bunu yapmayan yatrmclarn tahsisi OSB yönetimleri tarafndan iptal edilecek.

MAKSMUM YÜZDE 25 KR MARJI

Bir dier düzenleme ise OSBlerde bulunan arsa satlar hakknda. OSB yönetimlerinin bugüne maliyetleri limitsiz arttrma hakk bulunurken, yeni düzenlemeyle maksimum yüzde 25 kr marj ekleyebilecek.

HAREKETE GEçLD

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl Cazibe Merkezleri Projesi kapsamnda bulunan 23 ilde olas sanayi parseli skntsn gidermek için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Bakanlk OSBlerdeki parsel saysn çkard. Verilere göre bavuruda bulunan yatrmclarn talep ettiklerinin üzerinde parsel olduu ortaya çkt. Bakanlk yetkilileri Batman, Diyarbakr gibi illerde bulunan OSBlerin dolu olabileceini kaydederken, Siirt gibi baz illerde de bo arsa olduu bilgisini verdi. Bu 23 ile OSBlere yaz gönderildii ve arsa alan ancak yatrm yapmayanlarn tahsislerin iptal edilecei ifade edildi.

GÜNCELLEME YAPILACAK

Parseli alan ancak kullanmayan yatrmclarn OSBlerin yönetimi tarafndan çkarlaca bilgisini veren yetkililer, kiralama bedellerinde de güncellemeye gidilecei bilgisini verdiler. Buna göre, yönetimin arsa maliyetinin yani arsa bedeli ve altyap yatrmnn toplamnn % 25ine kadar kr pay koyabilecekler.

CAZBEL LLERE 7 MLYARLIK TALEP

BU arada Kalknma Bakan Lütfi Elvan da, Cazibe Merkezleri Programna ilikin, Dün (önceki gün) itibaryla yatrm amaçl bavuru bedeli 7 milyar liray buldu. Bu miktar her gün artmaktadr açklamasnda bulundu. Elvan, Cazibe Merkezleri Programna giriimcilerin youn ilgi gösterdiini bildirdi. Program için bavurular 27 ubatta sona eriyor.

1.400 HEKTAR BEKLYOR

Cazibe Merkezleri Projesi kapsamnda bulunan OSBlerde u anda yaklak bin 400 hektar bo yer bulunuyor. Kalknma Bakanl verilerine göre, ön bavurular kapsamnda OSB içi ve d olmak üzere 400 hektarlk bir alana bavuru yapld. Yetkililer, bunun yan sra yaklak 300 parselin de iptal edilmesi için talimat yazld bilgisini verdi.

Ana Sayfaya Git