Osman Kavala iddianamesi kabul edildi

GEZİ Parkı eylemlerine ilişkin, Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve Memet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Haberler 05.03.2019 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Gezi Park eylemlerine ilikin hazrlanan 657 sayfalk iddianamede 2si tutuklu, 6s firari 16 üpheli yer alyor. Osman Kavala, Ali Hakan Altnay, Aye Mücella Yapc, Aye Pnar Alabora, Can Dündar, çidem Mater Utku, Gökçe Ylmaz, Handan Meltem Arkan, Hanzade Hikmet Germiyanolu, nanç Ekmekci, Memet Ali Alabora, Mine Özerden, erafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiit Aksakolu ve Yiit Ali Ekmekçi üpheli olarak bulunuyor.

DDANAME KABUL EDLD

Tüm üpheliler hakknda, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya teebbüs suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas talep edilen iddianamede, baz üphelilerin mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas, ibadethane ve mezarlklara zarar verme, ateli silahlar kanuna muhalefet, nitelikli yama ve nitelikli yaralama gibi suçlardan da deien oranlarda hapisle cezalandrlmas isteniyor.

Savclkça 20 ubat tarihinde stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin incelenmesi bugün tamamland. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Ancak durumann ne zaman yaplacana ilikin henüz tensip zaptnn hazrlanmad örenildi.

Ana Sayfaya Git