Osmanlı Ocakları'ndan, IKBY referandumuna Kürtçe ve Türkçe tepki

Diyarbakır'da, bir araya gelen Osmanlı Ocakları'nın 22 il başkanı düzenledikleri Kürtçe ve Türkçe basın açıklaması ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan bağımsızlık referandumuna tepkilerini dile getirdi.

Haberler 02.10.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aralarnda Diyarbakr, zmir, Aydn, Bitlisin de olduu Osmanl Ocaklarnn 22 il bakan Diyarbakrda bir araya geldi. Bir otelde yaplan toplantda IKBYde 25 Eylül günü yaplan bamszlk referandumu tartld. toplantnn ardndan hazrlanan ortak basn açklamasn okuyan Osmanl Ocaklar Bölge Bakan Sabri Mercan, referandumun kabul edilemez olduunu dile getirerek, Kürtlerin temsilcisinin IKBY Bakan Mesut Barzaniin deil, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olduunu söyledi.

KÜRTLERN TEMSLCS

Asrlardan bu yana Kürtler ve Türklerin bir millet olduunu söyleyen Mercan, son bir asrda baz krgnlklar görüldüünü, ancak u anda büyük bir kardelii tesis eden bir durumun yaand kaydetti. Mercan, öyle dedi:

Bugün problemleri hep beraber çözme günüdür. srailin dünya üzerinde Böl, parçala, yönet stratejisini ortak olmayacaz. Birle, güçle, ele ilkesiyle bayramz, Kuranmz, dinimizi, devletimizi ve milletimizi müdafaa edip, kirli oyunlara, kumpaslara, riyalara gelmeden ecdadmzn izinden ölümüne yürümeye devam edeceiz. Biz bu bölgenin Kürt vatandalar olarak, bu bölgede yaayan kim olursa olsun mazlumlarn, madurlarn yannda olup, zalimlere boyun emeyeceiz. Bugün dünya sava içindedir. Türkiye bu savata Uhud cephesindedir ve bizler bu cephenin kefen giymi neferleriyiz. Devlet yöneticilerimize söz veriyoruz ki, bizi bu cepheden hiçbir ganimet, hiçbir makam, mevkii ya da ehvet güdüsü indiremeyecek. Bizler bu güzel milletimizi hangi zorluklarla yönetiyorsanz, bizler de ayn hassasiyetle yannzda olacaz. Kürtlerin temsilcisi Barzani deil, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandr. Biz baka devletlerin bayraklar altnda kendi etnik kimliimizi var edemeyiz. Ay-yldzl bayrak slam temsil eder ve biz de bu erefli bayrak altnda kendi kimliimizi ve dier bütün kimlikleri, hogörü ile bir ahlak üzere var etmenin çabas ve gayreti içinde olacaz.

KABUL ETMYORUZ

Mercann ardndan söz alan Osmanl Ocaklar Bitlis l Bakan Yaar Kzlkaya ise, Kürtçe yapt konumasnda birlik ve beraberlik mesaj vererek, binlerce yldr Kürtler ile Türklerin bir arada yaadn söyledi. Halklar arasnda bir sorunun bulunmadn anlatan Kzlkaya, srailin desteiyle kurulacak Kürdistan devletini kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git