Otobüs gerilimi!

Bismil'de gerilime yol açan otobüslerin hizmetten alındığına yönelik Büyükşehir Belediyesi, HDP'li Belediyeyi ve bazı basın organlarını yalanlayarak, "hizmetimiz devam ediyor" derken, İlçe Belediye yönetimi ise protesto yürüyüşü yapması dikkat çekti.

Haberler 05.10.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Devlet Hastanesine ücretsiz ulam salayan Büyükehir Belediyesine ait iki otobüsün yönetimi, Büyükehir ve ilçe Belediyesi arasnda alg operasyonuna dönütü. Büyükehir Belediye Bakan Vekilliine getirilen l Valisi Hasan Basri Güzelolu, HDPli Bismil Belediyesinin kendi hizmetiymi gibi yönetiminde tuttuu iki otobüsü, Büyükehir Belediyesinin yönetiminde, hizmetin devam etmesi yönünde, Meclis karar ald.

HDPL YÖNETM ALGI OPRASYONUNDA

HDPli Belediye Bakan Yaz ve Belediye Meclis üyeleri, Belediyenin alm olduu karar, Büyükehir Otobüsleri hizmetten al koydu eklinde kamuoyunda oluturduu alg üzerine, dün protesto yürüyüünde bulundu. Bismil Belediyesi Bakan Orhan Ayaz, 5 km uzaklkta bulunan hastaneye yürüyü gerçekletirdi. Bismilde tansiyonu yükselten otobüs seferlerinin hizmetten alnd iddiasna, Büyükehir Belediyesi ve Ak parti Bismil ilçesinden tepki geldi.

BÜYÜKEHR VE AK PART AçIMLAMASI

Büyükehir Belediyesi yazl açklamada bulunarak, Devam eden hizmetin iptal edilecei iddialar tamamen aslsz ve mevcut Büyükehir Belediyemize yönelik kamuoyu nezdinde olumsuz alg oluturmaya yönelik çabalarn ürünüdür. Otobüslerimizle ayn hizmetin Büyükehir Belediyesi denetim ve gözetiminde daha kaliteli ve sürekli verilmeye balamasdr. Ak Parti lçe Bakan Kzlkaya ise, Belediye otobüslerinin seferde olduunu bildirdi.

M. Emin FDAN/Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Büyükehir Belediyesince, Bismil ilçesinde hastaneye ulam salayan iki otobüsün görevden alnd yönünde sosyal medya ve baz ajanslar ile Bismil Belediye Bakanlnn gündeme getirdii iddialarn gerçei yanstmad açkland.

Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, baz basn yayn organlarnda, Bismilde hastaneye ücretsiz ulam salayan iki otobüs kayyum tarafndan geri alnd balkl aslsz ve gerçee aykr ifadelere yer verildii bildirildi.

GERçEKLER çERMYOR

Söz konusu haberlerin gerçekle ilgisi bulunmad ifade edilen açklamada, Bismil ilçemizde vatandalarmzn hastaneye ulam ihtiyac konusu 18 Ocak 2018de ilçeyi ziyaret eden Sayn Valimiz Hasan Basri Güzeloluna iletilmi, Valimizin talimat sonucu Bismil Kaymakamlmzca Belediye Bakan Vekillii döneminde 31 Mart tarihine kadar kiralanan minibüslerle ulam hizmeti verilmeye balanmtr. denildi.

SEFERDEN ALINMAMI

Seçim sonras HDPli Belediye Bakannn göreve gelmesiyle bu hizmetin iptal edildii belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

Vatandalarmzdan gelen youn tepki sonucu Büyükehir Belediyesine ait olan otobüslerin Bismil Belediyesine tahsis edilmesiyle hizmet verilmeye balanmtr. Bugün yaplan ilem Büyükehir Belediyesine ait olan otobüslerin Bismil Belediyesine tahsis kararnn iptal edilmesi ve otobüslerimizle ayn hizmetin Büyükehir Belediyesi denetim ve gözetiminde daha kaliteli ve sürekli verilmeye balamasdr.

BÜYÜKEHR HZMET VERYOR

Devam eden hizmetin iptal edilecei iddialar tamamen aslsz ve mevcut Büyükehir Belediyemize yönelik kamuoyu nezdinde olumsuz alg oluturmaya yönelik çabalarn ürünüdür. Terör örgütü ve uzantlarnn ihaneti sonucu yllardr en temel hizmetlere eriimde büyük skntlar yaayan deerli vatandalarmz hizmeti verenle millete ihanet edenleri ferasetiyle her zaman ayrt etmekte ve görmektedir. Bu gerçek d iddialar öne süren ve yalan haber yaparak bu aslsz iddialar yaymaya çalanlara kar gerekli hukuki yollara bavurulacaktr.

VATANDALARIN GÖRÜLER

Büyükehir Belediyesi otobüslerin seferde bulunduunu ve hizmetlerin daha kaliteli devam ettiine dair akam saatlerinde vatandalarn görülerinin de yer ald yazl bir açklama yapt. Açklamada, Büyükehir Belediyemize yönelik kamuoyu nezdinde olumsuz alg oluturmaya yönelik çabalarn aksine tahsis edilen ücretsiz hastane servisi 07.00 ile 17.30 saatleri arasnda Bismilli vatandalarmza hizmet vermeye devam ediyor.

KALTEL HZMET çN

Hastanelere ücretsiz ulam hizmetinin verilmesinin Bismilliler için çok önemli olduu ifade eden Özlem isimli vatanda, Hizmetlerden çok memnunuz, halkmza ücretsiz araçlarn tahsis edilmesi Bismil halk için çok iyi diyerek hizmetlerin verilmesinde emei geçenlere teekkür etti. Asmin nci Dal ise Hastanelere ücretsiz ulammz salayan otobüslerin kaldrld konuuluyor ama öyle bir ey yok. Ücretsiz otobüs seferlerinden oldukça memnunuz. Bu hizmeti veren Büyükehir Belediyemize ve Sayn Valimize teekkür ederiz dedi.

BELEDYE YÖNETM YÜRÜDÜ

Buarada, Büyükehir Belediyesinin iki otobüsün de vatandaa hizmet vermeye devam ettiini açklamasna ramen, alg üretmeye yönelik HDPli Bismil Belediyesi yönetimi, baz partililerle birlikte protesto yürüyüü yapmas dikkat çekti. Ayaz, hastanenin uzak olmasndan kaynakl halka ücretsiz hizmet veren otobüslerin kendilerinden alnmasnn akla zarar bir uygulama olduunu öne sürerek, hastalarn ulam hakknn ellerinden alnmas olaynn peini brakmayacaklarn iddia etti. Yaplan açklamann ardndan grup karara tepki göstermek amacyla ilçe merkezine 5 km uzaklkta bulunan hastaneye yürüyü gerçekletirdi.

BSML AK PART YÖNETM

Buarada, AK Parti Bismil lçe Bakan Mehmet Kzlkaya, tekilat üyeleri ile Bismil Devlet Hastanesi önünde basn açklamas yapt. Kzlkaya, Büyükehir Belediyesine ait 2 belediye otobüsünün Bismil halkna ücretsiz hizmet vermeye devam ettiini söyledi. Verilen hizmette aksamann söz konusu olmadn ifade eden Kzlkaya, unlar kaydetti:

HZMET AYNEN DEVAM EDYOR

Diyarbakr Büyükehir belediyesine ait olan belediye otobüsleri Bismil halkna hizmet vermeye devam etmektedir. Halkmz, hizmetin en kalitesine layktr. Bu hizmetin kayna Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve hizmetin mimar Diyarbakr Valimiz ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Sayn Hasan Basri Güzeloludur. Hemehrilerimize bu hizmeti tahsis ve temin eden Valimize Bismil halk adna teekkür ediyorum.

KAYYUMA TEEKKÜR EDYORUZ

lçede yaayan vatandalar da Diyarbakr Büyükehir Belediyesine yaplan görevlendirme ile güzel çalmalarn hayata geçirildiini belirterek, Bunlardan biri de hastaneye ulam durumuydu. Bu konuda Bismil Devlet Hastanesi ilçe merkezine biraz uzak mesafede olduu için gerçekten buraya maddi nedenlerle gelemeyen insanlar vard. Kayyum döneminde ücretsiz servisler balatld. Bu da bizim için çok güzel bir hizmet oldu. Bu konuda kayyuma teekkür ediyoruz. ifadelerini kullandlar.

Ana Sayfaya Git