Otogar cinayetinde müebbet ceza çıktı

Batman'da, şehirlerarası otogarında geçen yıl 20 yaşındaki Suat Yüksekbağ'ı öldürdükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan tutuklu sanık Resul Ketir ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Azad Ketir ise 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 25.01.2020 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - Batmanda ehirleraras otogarda herkesin gözü önünde defalarca bçaklanarak öldürülen Suat Yüksekba davasnda karar çkt. Mahkeme heyeti katil zanls R.K.ye arlatrlm müebbet, kardei A.K.ye ise 24 yl ve azmettirici olduu iddia edilen babalarna da delil yetersizliinden beraat karar verdi. Olu öldürülen baba Nuri Yüksekba, karara tepki göstererek, Azmettirici baba ve aabeylerine de ceza verilmesini bekliyordum dedi.

Batmanda 28 Austos 2019 tarihinde otogarn içerisinde kan daval olduu ileri sürülen ahslardan kaçan 21 yandaki Suat Yüksekba, herkesin gözü önünde R.K. tarafndan defalarca bçak darbeleri ald. Olay yerinde can çekien Suat Yüksekba, katil zanls R.K. ve kardeleri tarafndan ellerindeki bçak ve sopayla banda bekleyip kimseyi yaklatrmad. Can çekien Suat Yüksekba, kaldrld Batman Bölge Devlet Hastanesinde hayatn kaybetti.

Karar çkt

Suat Yüksekba cinayetiyle ilgili tutuklanan kardelerden R.K., kardei A.K ve babalar N.K. hakknda Batman 1inci Ar Ceza Mahkemesinde açlan davada karar çkt. Mahkeme heyeti katil zanls R.K.ye arlatrlm müebbet, ayn dosyada yarglanan sann kardei A.K. hakknda da ayn suçu birlikte ilediklerinden dolay arlatrlm müebbet hapis cezasna hükmetti. Ancak mahkeme, suça sürüklenen çocuun 17 yanda olmas ve hakknda ya küçüklüü nedeniyle 24 yl hapis cezas verirken, bu cezada herhangi bir takdiri indirim yaplmad. Azmettirici olduu iddia edilen babalar N.K. hakknda ise delil yetersizliinden beraat karar verildi.

Hepsinin yarglanmas ve tutuklanmas lazm

Baba Nuri Yüsekba, olunu katledenlerin hepsinin yarglanp tutuklanmasn istedi. Yüksekba, Bence adalet yerine gelmedi. Adalet bu deil. Olumun nasl öldürüldüünü herkes gördü. O ailenin tümü oradayd. Hepsinin yarglanmas ve tutuklanmas lazm. Bu ii yapan asl kii katil zanllarnn babasdr. Ama mahkeme heyeti babalarn serbest brakt. En büyük aabeyleri de oradayd ancak hiç yarglanmad bile. Neden böyle karar verildi anlam deiliz. Mahkeme heyetinin bu olay yapan ve yaptranlar kim varsa ceza vermesini bekliyordum. Maalesef böyle bir karar verilmedi. Kararn böyle olmamas lazm. 2018 ylnda Batmann Kozluk ilçesinde bir cinayet oldu. O srada olum da oradayd. Olayda olum 18 yl hapis cezas ald. Ancak o olayda benim olum suçsuzdur. Suç olumun üstüne atld. Daha sonra kar taraf olum Suat Yüksekba otogarda herkesin gözü önünde vahice katlettiler, bu olayda sadece iki kii tutukland, asl azmettirici babalar ve aabeyleri tutuklanmad dedi.

Ana Sayfaya Git