Otomobil bakımı yaparken vuruldu

Uzman Çavuş, Silvan'da arıza veren araçının bakımını yaparken silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Mehmet Kızıl, kurtıralamayarak şehit düştü.

Haberler 04.10.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan lçesinde görevli Uzman çavu Mehmet Kzl, sabah saatlerinde otomobilinden indii srada silahl saldrya urad. Saldrganlar kaçarken, hastaneye kaldrlan Uzman çavu yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak, ehit dütü.

Silvanda dün saat 09.45 sralarnda özel otomobiliyle Dr. Yusuf Azizolu Devlet Hastanesi yaknlarna gelen Uzman çavu Mehmet Kzl, araçtan indii srada kimlii belirsiz kii ya da kiilerin silahl saldrsna urad.

UZMAN çAVU EHT OLDU

sabet eden kurunlarla ar yaralanan Uzman çavu Kzl, ambulansla Dr. Yusuf Azizolu Devlet Hastanesine kaldrld. Burada ilk müdahalesi yaplan Mehmet Kzl, daha sonra Diyarbakra sevk edildi.

Kzl, yaplan tüm müdahalelere ramen kuktarlamayarak ehit oldu.

Olayn meydana geldii bölgede inceleme yapan polis, kaçan saldrgan ya da saldrgnlarn yakalanmas için çalma balatt.

EHDN BABA OCAI

ehit Kzlcann memleketi Karamann Ermenek lçesine bal Güneyyurt Beldesindeki baba evine ate dütü. Ermenikin Güneyyurt Beldesinde oturan emekli baba Mustafa ve anne Fadime Kzlcaya oullarnn ehit dütüü haberini Ermenek Kaymakamlna vekalet eden Bayayla Kaymakam Fatih Kakc ve lçe Jandarma Komutan Üstemen Kemal Özbey verdi. Oullarnn ac haberini alan aile, gözya döktü. Kzlca Ailesinin yaknlar ve komular da eve akn etti.

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlnda bahriyeli olarak vatani görevini yapan Mehmet Kzlcann, 5 ay önce uzman çavuluk görevine balad örenildi. 3 karde ve bekar olan ehit Kzlcann daha önce turizm bölgelerindeki otellerde garson olarak çalt belirtildi.

EHT UZMAN çAVU, ARIZA ÜZERNE NM

ehit Kzlcann kuzeni Mehmet Akan, kuzeniyle en son 2 gün önce görütüünü belirterek unlar söyledi: Kuzenim ilk olarak stanbula gitti oradan da Diyarbakr Silvana atand. En son 2 gün önce telefonla görümütük. Saat 11.00 sralarnda araç arza yapm ve bakmak için indii srada saldrya uram dedi.

VALLK AçIKLADI: BR TERÖRSTN SLAHLI SALDIRISINA URADI

Kzlca ile ilgili Diyarbakr Valilii yazl açklama yapt. Valilik açklamasnda, Silvan lçesi Jandarma Komando Alay Komutanlnda görevli Jandarma Uzman Onba Mehmet Kzlcann bugün saat 09.45 sralarnda görevli olduu kladan izin alarak ihtiyaçlarn karlamak üzere çkt ilçe merkezinde Diyarbakr Caddesi üzerinde sivil araç içerisinde bir teröristin silahl saldrsna urad belirtilerek, Urad silahl saldr sonucu ar yaralanan Jandarma Uzman Onba Mehmet Kzlca, Silvan lçesi Dr. Yusuf Azizolu Devlet Hastanesine kaldrlm, ancak yaplan tüm müdahaleye ramen kurtarlamayarak saat 11.15 sralarnda ehit olmutur. ehit Jandarma Uzman Onba Mehmet Kzlcaya Allahtan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize basal diliyoruz. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Basavcl tarafndan adli ve idari soruturma balatlmtr denildi.

EHDE CENAZE TÖREN

ehit Kzlca için ilk tören Silvan Jandarma Taktik Alay Komutanlnda yapld. Silvan Kaymakam ve Belediye Bakan Yardmcs Adem çelikin katld törende ehidin Türk bayrana sarl naa, silah arkadalarnca omuzlarda tanarak katafalka konuldu. Dualarn ardndan ehidin cenazesi helikopterle Diyarbakra götürüldü.

General Galip Deniz Klasnda gerçekletirilen törende, ehidin naa katafalka konuldu, öz geçmii okundu, dua edildi.

Törende konuan Yüzba Mehmet Halef çelikkollu, vatan için ödenen bedelleri unutmadan bamszl korumak, ülkenin her köesinde huzuru, güvenlii, emniyeti ve asayii salamak için her türlü terör örgütüyle mücadeleye daha da artan azimle devam edeceklerini söyledi. Törenin ardndan ehidin cenazesi, topraa verilmek üzere memleketi Karamann Ermenek ilçesine uurland.

Törene, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ve askerler katld.

Ana Sayfaya Git