Otoyollarda hız ihlaline kamu spotuyla uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kamu spotuyla, sürücüler, otoyollardaki gişeler arası geçişlerde ortalama hız sürelerinin hesaplanması sonucu ceza yazılmasına dönük uygulamaya ilişkin olarak bilgilendiriliyor.

Haberler 06.07.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünce, vatandalarn bilgilendirilmesi amacyla, otoyollardaki gieler aras geçilerde ortalama hz sürelerinin hesaplanmas sonucu ceza yazlmas uygulamasna ilikin kamu spotu hazrland.

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Karayollar Genel Müdürlüü ile imzalanan protokol kapsamnda 1 Temmuz itibaryla araçlarn otoyollardaki gielere giri ve çk süreleri hesaplanarak hzlar tespit ediliyor ve limiti aan sürücülere cezai ilem uygulanyor.

Uygulamayla, sürücülerin hz limitleri üzerinde araç kullanmalarn engellemek, ar hz nedeniyle ölümle sonuçlanan kazalarn saysn azaltmak, egzoz emisyonlarnn doaya verdii zarar en aza indirmek ve yakt sarfiyatn azaltmak amaçlanyor.

Bu kapsamda, Ankara-stanbul arasndaki Anadolu Otoyolu, stanbul-Edirne arasndaki Avrupa Otoyolu, zmir-Aydn arasndaki Aydn Otoyolu, Nide-Mersin arasndaki Mersin Otoyolu, Adana-Gaziantep-anlurfa arasndaki anlurfa Otoyolunda hz koridorlar oluturuldu.

- hlal says 2 bin 101de kald

Açklamada, otoyollardan geçen günlük araç saysnn ortalama 1 milyon 150 olduu belirtilerek, sistemin yürürlüe girdii gün ihlal saysnn 2 bin 101de kaldna iaret edildi.

Trafik güvenlii konusunda duyarllk göstererek sisteme uyum salayan vatandalara teekkür edildi.

- Basma, radar olmasa da o ceza gelir

Söz konusu kamu spotunda, seyir halindeki bir araç içindeki iki kiinin gidecekleri yere yetimek için radar geçtikten sonra hzlarn artrmay planladklar bir diyaloga yer veriliyor.

Kamu spotunda, radar geçtikten sonra araç sürücüsü hzn artraca srada radyodan Basma. Yolun devamnda radar olmasa da o ceza gelir. Nasl m? 1 Temmuzdan itibaren artk otoyollardaki gielerden yaplan giri çk süreleriyle ortalama hz hesaplanarak ceza kesilecek. uyars yaplyor.

Ana Sayfaya Git