Oturma eylemi!

Pervin Buldan: Ne olduysa Dolmabahçe Mutabakatı'ndan sonra oldu.

Haberler 26.10.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevden alnan ve terör soruturmas kapsamnda tutuklanan HDPli Kocaköy Belediye Bakan Rojda Nazlierin, teröristleri evinde arlad teslim olan bir PKK mensubunun beyannda yer ald.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnan Nazlierin, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliince silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla tutuklanmasna ilikin, teslim olan PKKl terörist Zerdet kod isimli E.Tnin ifadesinin olduu ortaya çkt.

HAZLIER TUTUKLATAN FADE

Nazlierin, Balar lçe Jandarma Komutanlndaki ifadesiyle ilgili 5 sayfadan oluan tutanakta, isnat edilen tüm suçlamalara ilikin susma hakkn kulland örenildi.

Tutanakta ifadesi yer alan teslim olan terörist Zerdet kod isimli E.T, fotorafndan tehis ettii üpheli Nazlierin teröristlerin milisliini yaptn ileri sürdü.

Nazlieri Lice ilçesinin enlik köyündeki evinde iki yl önce gördüünü öne süren E.T, ifadesinde unlar kaydetti:

PKKLIYI EVNDE AIRLAMI?

K snandan çktktan sonra silahl ve üzerimizde terörist kyafetiyle 6 örgüt üyesiyle milis olan Nazlierin evine gittik. Nazler, kapy açtnda bizi çok güzel bir ekilde karlad. lk kez görmütüm ancak dier örgüt üyelerinden ismini daha önce duymutum. Nazlierin evi bölgede bulunan örgüt üyelerinin buluma evi olarak kullanlyordu. Kendisi örgüte son derece gönülden baldr. Teröristler bu milise çok deer verir. Kendisi bu bölgenin en azl ve tehlikeli milisidir.

Bu milis, bana göre 10 teröristten daha etkilidir. Evinin yerini biliyorum, bizzat yer göstermesi de yapabilirim.

Terörist E.T, Nazlierin kardeinin Lice krsalnda örgütteyken öldüünü ve bu nedenle örgütün bu aileye çok destek verdiini iddia etti.

YERNE KAYYIM ATANMITI

E.T, Nazlierin, babasyla yllarca örgüte yardm ettiini, evindeki görümede babasnn cezaevinde olduunu anlattn, onun yokluunu kendilerine aratmayacan söylediini öne sürdü.

Nazliere isnat edilen suçlamalar arasnda belediye bakanlarnn katlmyla HDP l Bakanlnda gerçekletirilen etkinlikte teröristler için sayg duruunda bulunulduu ve örgütün sözde marna elik ettii ile bir teröristin taziyesine katld da yer ald.

Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda 21 Ekimde gözaltna alnan eski Kocaköy Belediye Bakan Rojda Nazlier, 22 Ekimde tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git