Özal mezarı başında anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 25. yılında Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da anıldı. Tören öncesinde açıklama yapan Semra Özal, "Her gün artan bir acı ve özlem. Anlatması çok zor bir duygu bu" dedi.

Haberler 18.04.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özal için Topkapda bulunan Ant Mezarda resmi tören düzenlendi. Yürümekte güçlük çeken Semra Özal mezara asansörle indirildi. Törene Özaln, oullar Ahmet Özal, Efe Özal ile gelini ve torunlar katld. Ayrca Cumhurbakanl Genel Sekreteri Fahri Kasrga, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, stanbul Valisi Vasip ahin, stanbul Büyükehir Belediyesi Bakan Mevlüt Uysal da törende hazr bulundu. Resmi tören balangcnda Cumhurbakanl çelengini Fahri Kasrga brakt. Özaln ksa bir özgeçmiinin okunduu tören, sayg duruunun ardndan sona erdi.

Semra Özal yapt açklamada, Her gün acm, özlemim artyor. Ne diyebilirim? Benim için çok zor, anlatlmas çok güç bir ey. Onun ne kadar deerli bir insan olduunu zaman geçtikçe herkes imdi daha iyi anlad dedi.

ÖZAL ANADOLU NSANINI DÜNYA LE TANITIRDI

Bakan Bülent Tüfekçi ise, Turgut Özal yapt icraatlarla devletçi bir anlaytan liberal ekonomiye geçi noktasnda gerçekten Türkiyede büyük admlar att. Türkiyeyi dünyayla rekabet edebilir hale getirmenin o zaman temellerini atmt. Kapal ekonomiden dünyaya açk ekonomi haline getirdi. En önemlisi de Türk iadamlarn Anadolu insann dünya ile tantrd. Dünyayla i yapabilir konuma getirdi. Türk mallar dünyada bilinir, tannr ve güvenilir hale geldi. Bütün bu admlar o zaman rahmetli Turgut Özaln admyla yaplmt. Bizler de bunun üzerine koyarak gidiyoruz. Gerçekten Türkiye unutmuyor ve rahmetle yad ediyor. diye konutu

NALLAH TÜRKYE ONUN YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK

Olu Ahmet Özal ise açklamasnda, imdi onun yapmak istedikleri konuuluyor. Bu tabi hatrlandkça Türkiyenin geleceiyle ilgili güzel planlar yaplmasn salyor. Allah raz olsun gelenler ve dua okuyanlardan. nallah Türkiye onun yolunda yürümeye devam edecek. nsanlar da her geçen gün biraz daha rahmetle anyor gibi geliyor bana. Allah mutlaka onun yolunda gitmemizi salayacaktr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git