Özalp'ta kan akıttılar!

PKK Diyarbakır'dan sonra dün de, Ak Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısını öldürdü.

Haberler 03.07.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Özalp lçesinde PKKllarn, evini basp silah zoruyla kaçrdklar AK Parti lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahiyi baka bir mahalleye götürerek vurdu. Ar yaralanan Ahi, kaldrld hastanede yaamn yitirdi.

Olay, önceki gece saat 22.30 sralarnda ilçeye bal Boazkesen Mahallesinde meydana geldi. PKKl teröristler, ayn zamanda eski mahalle muhtar olan AK Parti lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahinin evine geldi. Silah zoruyla içeri giren teröristler, Ahiyi dar çkarp araca bindirerek emsettin Mahllesine götürdü. Teröristler burada, Ahiyi indirip uzun namlulu silahla birkaç el ate ederek vurdu.

PKKllar kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri, Aydn Ahiyi kanlar içerisinde buldu. Ar yaral olarak özel araçla Özalp Devlet Hastanesine kaldrlan Ahi, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Olayn ardndan bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçleri, Aydn Ahinin katillerinin yakalanmas için balatt operasyonda 16 üpheli gözaltna alnd. Bu kiilerin emniyette sorgusu devam ediyor.

CENAZE TÖRENNE BAKAN SOYLU DA KATILDI

Vann Özalp lçesi Boazkesen Mahallesindeki evinden PKKl teröristler tarafndan alnarak öldürülen Ak Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs 62 yandaki Aydn Ahi için Vanda skele Caddesi üzerindeki Hazreti Ömer Camiinde cenaze töreni yapld. Törene çileri Bakan Süleyman Soylunun yan sra yeni Van Valisi Murat Zorluolu, Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Arif çetin, Ahinin yaknlar ve Vanllar katld.

Van Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesi morgundan alnan Ahinin cenazesi tekbirler eliinde omuzlarda tanarak caminin avlusuna brakld. Burada Ahinin yaknlar tabuta sarlarak gözya döktü.

Bakan Soylu, Ahinin yaknlarna basal diledikten sonra Ahinin kz kardei Fatma Gencer ve olu Atilla Ahiyi, telefonda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görütürdü. Ahinin kz kardei ve olu Cumhurbakan Erdoana Vatan sa olsun. Devletimizin bir kar topran böldürtmeyeceiz dedi.

Ak Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahi için Vanda düzenlenen cenaze töreninde konuan çileri Bakan Süleyman Soylu, terörle mücadelede kararllk mesajlar verdi. PKKl teröristler tarafndan öldürülen Aydn Ahinin zulümle ehit edildiini, vatansever ve kahraman olduunu belirten Bakan Soylu, unlar söyledi:

Aydn Ahi aabeyimiz bir vatansever, mümin yiit bir aile babas ve memleketine, milletine bal sadakat içerisinde bu memleketin evladyd. ehittir Aydn aabeyim. Hepimizin dostluu vard. Zulümle ehit edilmitir. Mazlumdur, vatansever, kahraman, yiittir. Bu memleketin huzuruna kendisini adamtr. Bir dava adamyd.

Aydn Ahiyi zulümle katledenlerin, huzuru katletmeye çaltn belirten Bakan Soylu, Esas itibariyle kardelii katletmeye çalyorlar. Gece yarsna kadar Van, Diyarbakr, rnak, Mardinin caddelerinde insanlarn dolamasn katletmeye çalyor. Bunun bilincindeyiz. Birliimizi, beraberliimizi bozamayacaklar. Aydn aabeyimize sözümüzdür diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTÜ CAN çEKMEKTEDR

Soylu, PKKnn can çekitiini belirttii konumasn öyle sürdürdü: Ama can çekimekten ziyade Güneydou, Dou Anadoludaki kardeliimizi bu sadakat, birlie ve memleketin huzuruna olan balldr. Bunu devam ettireceiz. Sabah 4 terör örgütü mensubunu daha etkisiz hale getirdi evlatlarmz, dün 14 tanesi etkisiz hale getirdi. Ürkütmeye ve korkutmaya çaltklar bu millet, düman postalnn altnda ürkmemi ve korkmamtr. Bugün de cesur bir ekilde yürüyüüne devam edecektir. Cumhurbakanmz, Babakanmz ayn kararlktadr. Vanmza basal dilemektedir.

YÜRÜYÜÜMÜZ HAKKIN, ADALETN BRLN, BERABERLN YÜRÜYÜÜDÜR

Bakan Soylu, kutlu yürüyülerinin hakkn, adaletin birliin, beraberliin yürüyüü olduunu da belirterek, Bilsinler ki cierparelerimizi, canparelerimizi sökseler de asla bu yoldan dönmeyeceiz. Canmz en ac ekilde actmaya çalsalar da bu yoldan dönemeyeceiz. Yolumuz, birlik, kardelik huzur yoldurur. Bir tek terörist kalmayncaya kadar bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceiz. Sokaklarmz, caddelerimiz huzur içinde olacak. Yolumuz hakkn, adaletin yoludur. Kutlu yürüyüümüz hakkn, adaletin birliin, beraberliin yürüyüüdür. Biz Allaha teslimiz. Müslümanz elhamdülillah. 62 yanda bir çnar ahrete uurluyoruz. Terör örgütü can çekimektedir. çou gitti az kald diye konutu.

Cenazeye katlanlarn sk sk tekbir getirip, Kahrolsun PKK slogannn atld törenin ardndan Aydn Ahinin cenazesi bir süre omuzlarda tand. Bakan Soylunun da bir süre tad Aydn Ahinin cenazesi daha sonra ambulansa konularak topraa verilmek üzere Özalpin Boazkesen Mahallesine gönderildi.

DÜN DE AK PART LCE LçE BAKAN YARDIMCISI ÖLDÜRÜLMÜTÜ

PKKllar, iki gün önce de Diyarbakrn Lice lçesinde evininin önünde pusu kurduklar Ak Parti lçe Bakan Yardmcs 34 yandaki Orhan Mercana saldr düzenlemiti. Saldrda Mercan yaamn yitirirken, olayla ilgili yürütülen soruturma kapsamnda 19 kii gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git