Özbekistan’da yakalanan FETÖ’cü dosyasından detaylar...

MİT’in başarılı operasyonuyla, Özbekistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen firari FETÖ’cü Gürbüz Sevilay’ın, terör örgütü FETÖ'nün talimatıyla, terör örgütü PKK ile bağlantı kurduğu, örgüt üyelerine Ukrayna’daki Suriyeli silah tüccarları üzerinden askeri teçhizat temin ettiği ortaya çıktı.

Haberler 17.02.2021 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ firarisi Gürbüz Sevilayn terör örgütü PKK/KCK ile balantlar, iki örgüt arasndaki i birliini de ortaya çkard. DHAnn edindii bilgilere göre FETÖcü Gürbüz Sevilay, 2017 ylnda, örgütten ald talimatla terör örgütü PKK/KCK ile balant kurdu. Gürbüz Sevilayn sahibi olduu irketler üzerinden, terör örgütü PKK/KCK üyelerine, Ukraynadaki Suriyeli silah tüccarlar üzerinden askeri teçhizat temin ettii belirlendi.

FETÖ TALMATIYLA PKK KARARGAHINDA ÖZEL GÖRÜME

FETÖden ald talimat ve yönlendirmeyle, Erbil üzerinden terör örgütü PKK/KCK organizasyonuyla Suriyeye birçok kez giden FETÖcü Gürbüz Sevilayn, Hasekede terör örgütün kamplar ve karargahlarnda üst düzey teröristlerle görümeler yapt da ortaya çkt. FETÖcü Gürbüz Sevilayn görütüü terör örgütü üyeleri arasnda Delil Malatya kod adl Hüseyin Arslan ve örgütün Suriyedeki HA ve drone sürecini bizzat yönlendiren ahin Cilo ve Mazlum Kobani kod adl Ferhat Abdi ahinin de yer ald örenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ANT TANK FÜZES FETÖDEN

Irak ve Suriyedeki terör örgütü YPG/PYD-PKKllarn, FETÖcü Gürbüz Sevilaydan, örgüte anti tank füzeleri, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma gibi mühimmat ve teçhizat salamasn istedii örenildi. FETÖ talimatyla terör örgütü PKKya askeri teçhizat temin etmeye balad belirlenen Gürbüz Sevilayn, Ukraynaya gidip-geldii tespit edildi. Gürbüz Sevilayn orta olduu irketler üzerinden savunma sanayi sektöründe faaliyet gösterdii, örgütün mahrem imamlarna irketinde danman olarak görev verdii, FETÖye Özbekistandan maddi yardmda bulunduu, devlet kurumlarna szan örgüt mensuplarnn desteiyle yurt dnda usulsüz ihaleler ald, bu yolla maddi kazanç salayarak Krgzistan ve Ukraynada irketler açt belirlendi.

Ana Sayfaya Git