Özdemir'i tanımıyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası kurucusu Faruk Fatih Özdemir'i tanımadığını ifade etti.

Haberler 24.04.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, kripto borsas Thodexin kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özerin Türkiyedeki bankalarda üç ayr hesapta bulunan 31 milyon lirasna el konulduunu bildirdi.

Bakan Soylu, stanbul Afetlere Hazrlk Deerlendirme Toplantsnda gazetecilerin Thodexin kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özerin krmz bültenle aranmas ve Arnavutluktan iadesi için balatlan ilemler hakkndaki sorularn yantlad.

Soylu, u anda maliyetinin ne kadar olduunu bilmemekle birlikte burada bir olayla kar karyayz. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduunu hep beraber göreceiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alnd. dedi.

Yaplan incelemede Özerin Arnavutlukta olduunun anlalmas üzerine Emniyet Genel Müdürünün Arnavutluktaki mevkidayla bir görüme gerçekletirdiini belirten Soylu, öyle konutu:

Oradaki Emniyet Genel Müdürümüz de bize çok uzak deildir. Eitimini Türkiyede bizim Polis Akademisinde aldmz, sürekli iliki içerisinde bulunduumuz, benim de çok yakinen ahsen tandm Emniyet Genel Müdürümüzün de yakinen ve ahsen tandmz bir arkadamzdr. Ardndan hemen Sayn çileri Bakan ile görütüm ki seçim bölgesindeydi. Seçim bölgesinde uzun uzadya bir konuma yaptk bu konuyla ilgili. Bu esnada da ilgili Cumhuriyet Basavcl konuyla ilgili o da görümelerimiz içerisindeydi. Adalet Bakanlna uluslararas yakalama kararn gönderdi. Biz de bu arada sistemimizi hazr tuttuk. Hemen gece yars bu karar aldk. Bu karar almadan önce görümelerimizi gerçekletirdik tedbir almak için. Hemen gece yars Interpole bildirdik ve sabah saat 10.00 itibaryla ilemler krmz bülten açsndan tamamlanm oldu. Burada özellikle unu söylemem gerekir: ahsn Türkiyedeki bankalardaki 31 milyon lirasna el konuldu, parasnn bulunduu üç ayr hesapta. Bu açdan yine orayla ilgili söylemem gerekir, oraya girerken de bu kadar var m yok mu bunu tespit edemeyiz ama zannediyorum 290 bin dolar civarnda bir beyanda bulunmu Arnavutluka girerken. Onu da oradan teyit ettik.

62 K GÖZALTINDA

Interpol kararnn Arnavutluktaki güvenlik güçlerinin eline ulatn vurgulayan Soylu, Zannediyorum ki bu konuda inallah yakalamas gerçekletirilip Türkiyeye getirilir inancndayz. ifadelerini kulland.

çileri Bakan Soylu, savcln talimat uyarnca soruturma kapsamnda 78 kiinin tespit edildiini, savclk talimatyla gözalt karar çkarldn ve u ana kadar 62 kiinin yakalandn kaydetti.

Soylu, Kovid-19 nedeniyle izlem altnda olan 2 kiiyle ilgili ilemlerin daha sonra yaplacan, firari 13 ahsn yakalanmas çalmalarnn ise devam ettiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git