Özel ekip yakaladı

FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık şüphelilerini özel ekip yakaladı Şanlıurfa'da gözaltına alınan 3 zanlının, Bursa ve İstanbul'da kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtıp 4 kişiyi 2,5 milyon lira dolandırdığı belirlendi

Haberler 18.02.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursa ve stanbulda kendilerini kamu görevlisi olarak tanttklar kiilerden 2,5 milyon liralk dolandrclk yapt iddia edilen 3 üpheli, polis tarafndan özel ekip kurularak anlurfada yakaland.

Bursann merkez Nilüfer ilçesinde yaayan L.G.Kyi (55) arayp kendilerini polis ve savc olarak tantan zanllar, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile ilikisinin tespit edildiini, adna sahte kimlikle çeitli bankalardan 18 kredi kart çkartlp altn alndn, evindeki ziynet eyas ve paralar inceleyeceklerini söyledi.

L.G.K, zanllarn yönlendirmesiyle 1 milyon 400 bin lira deerinde külçe ve cumhuriyet altn ile bir miktar avro ve dolar bulunan poeti Esentepe Mahallesinde bir yere getirdi.

Ayn anda L.G.Knin eini de benzer bahanelerle megul ederek birbirleriyle iletiime geçmelerini engelleyen dolandrclar, altn ve paralar alarak kaçt.

- Bursa ve anlurfa polisinden ortak operasyon

Dolandrld fark eden L.G.Knin durumu bildirmesi üzerine l Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliince çalma balatld.

Kurulan özel ekip, 100ü akn güvenlik kamerasnn kaytlarn inceleyerek, poeti alan üphelinin T.G. (20) olduunu ve anlurfaya gittiini tespit etti.

Bunun üzerine anlurfa polisiyle düzenlenen ortak operasyonla, T.G. ve birlikte hareket ettii M.ç. (31) ile .H.G. (24) gözaltna alnd.

üphelilerin üst aramasnda, L.G.Kye ait altnlarn bir ksm ile 43 bin lira ele geçirildi.

- Bakalarna da tuzak kurmular

Ekiplerin yapt aratrma sonucu zanllarn, Bursann merkez Yldrm ilçesi ve stanbulda da baz kiileri dolandrd anlald.

Bu kiilerin, Yldrmda N.Üyü ayn yöntemde 900 bin lira dolandrd, stanbulda da 30 bin dolar ve 50 bin liralk iki ayr dolandrclk olayna kart ortaya çkt.

Bursaya getirilen T.G, M.ç. ve .H.G, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git