"Özgür Kudüs" Yürüyüşü!

Diyarbakır'da Dünya Kudüs Günü dolayısıyla "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenlendi, ardından Kudüs davasına sahip çıkılmasının vurgulandığı basın açıklaması okundu.

Haberler 01.06.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakr ubesi ile Özgür Kudüs Platformu Diyarbakr ubesi tarafndan Dünya Kudüs Günü dolaysyla Özgür Kudüs Yürüyüü ile basn açklamas ile düzenlendi.

Basn açklamas öncesi halk, ikindi namaznn ardndan Sümer Cami önünde bulutu. Ardndan slogan, tekbir ve marlar eliinde Özgür Kudüs Yürüyüüne geçildi. Urfa Kapya kadar devam eden yürüyüün ardndan burada basn açklamas okundu. Açklamay, Özgür Kudüs Platformu Diyarbakr Koordinatörü Fikri Karavil okudu.

Açklamasna, Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir ksmn gösterelim diye kulunu (Muhammedi) Mescid-i Haramdan, çevresini mübarek kldmz Mescid-i Aksaya götüren Allah, noksan sfatlardan münezzehtir. O, gerçekten itendir, görendir. sra Suresi 1. Ayeti Kerimesini okuyarak balayan Karavil, Müslümanlarn ilk kblesi olan Kudüsin 70 yl akndr siyonistlerin igali altnda olduuna dikkat çekti.

1948 ylnda slam ümmetinin barna saplanan hançer, bugüne kadar bizlere unutulmadk aclar yaatt. diyen Karavil, Acnn yüreklerde korlat Kudüsün igali, bugün slam ümmetinin yaad en büyük sorundur. Unutulmamal ki; Kudüs hür olduunda ümmet hür olmu, esir olduunda zillete duçar olmutur. Bilmeliyiz ki; bizler sessiz ve tepkisiz kaldkça igalin her gün biraz daha yayld bu mukaddes belde de Müslüman kan akmaya devam edecek, siyonist ate sadece Kudüsü deil bütün bir ümmeti yakacaktr. dedi.

Amerikan haydutlarnn bütün Müslümanlar köleletirecek sinsi tuza görülmelidir

Karavil, Yemeni, Suriyeyi, Libyay, Afganistan ve corafyamzn dier beldelerini yakan zaten bu ate deil midir? diye sorarak açklamasna öyle devam etti:

Batl güçler, hatrda tutmak ve daha güçlü bir direni göstermek için Kudüsü andmz bugünlerde dahi, daha büyük bir igalin kaplarn aralamak için yeni planlar yapmaktadr. Haydut Amerikann Yüzyln Anlamas projesi bu gerçee iaret etmektedir. Aslnda Yüzyln galini hedefleyen eytani plan, sadece Kudüsü deil bütün mukaddes beldelerimizi hedef almaktadr. Ümmetin içinde bulunduu hali frsata çeviren siyonistler ile onlarn sadk dostlar Amerikan haydutlarnn bütün Müslümanlar köleletirecek sinsi tuza görülmelidir. Arz- mevud hedefine ulamak isteyen siyonistlerin bu kirli tezgh, ümmetin gösterecei birlik ile datlmaldr.

Kudüs bütün Müslümanlarn, slam milletlerinin mukaddes beldesidir

Kudüsün bütün Müslümanlarn ortak paydas olduunu ve sahip çklmas gerektiini vurgulayan Karavil, Yine unutmamalyz ki bizler parçalanmaya devam ettikçe, çekitiimiz ve de çattmz müddetçe dünya müstekbirlerinin itah kabaracak, pervaszca yeni katliamlar ileyeceklerdir. u da bilinmeli ki; Kudüs ne sadece Filistin topradr ne de Araplarn vatan. Kudüs bütün Müslümanlarn, slam milletlerinin mukaddes beldesidir. Bu gerçek dolaysyla mukaddes topraklar savunmak ve igali sonlandrmak da hepimizin öncelikli vazifesidir. Müslümanlar için Mescid-i Aksa; Mescid-i Harm ve Mescid-i Nebevden sonra yeryüzündeki en mukaddes mabettir. ifadelerini kulland.

Siyonistler, slam corafyasnda oluturduklar kaos ve kargaadan beslenmektedir

Bugün Kudüsü her zamankinden daha çok gündemde tutmal ve hürriyeti için mücadele etmeliyiz. diyen Karavil, Küresel küfür güçleri, en küçük zaman dilimini dahi Kudüsü Yahudiletirme gayreti ile plan ve projeler gelitirmektedir. Kudüsün küresel bir saldr altnda olduunu görmeliyiz. Kfirler topluluu tüm imknlar ile slam ümmetini hedef almken bizlerin tepkisizce oturmas büyük bir vebaldir. slam ümmetinin yaad aclarn ana sebebi; fesat yayan, yeryüzünde ilk asabiyet tohumlarn eken lanetli siyonistlerdir. Tarihi süreçte slam milletlerine her türlü zulmü reva gören israiloullar, bugün topraklarmzdaki fitnenin de kaynadr. Gayr- meru rejimlerinin varln ayakta tutabilmek için her türlü melaneti ileyen siyonistler, slam corafyasnda oluturduklar kaos ve kargaadan beslenmektedir. ledikleri cürümlerle sadece Müslümanlar deil bütün insanl tehdit eden igalci siyonistlere kar mücadele etmek ayn zamanda tüm insanln vazifesidir. Siyonistlerin ilk hedefi Müslümanlardr, nihai hedefleri ise bütün bir insanl köleletirmektir. eklinde konutu.

Müslüman kardelerimizin yannda olmak ilahi bir farizadr

Karavil, Bata Batl devletler olmak üzere dünyann üç maymunu oynad zulümlere kar Filistinli Müslüman kardelerimizin yannda olmak ilahi bir farizadr. Ceddimiz Selahaddin-i Eyyubi El-Kurdinin bizlere emanet brakt mukaddes davaya sahip çkmak ayn zamanda bizler için en büyük mirastr. diye konutu.

Mavi Marmara saldrsnn 9uncu ylndayz

Açklamasnn devamnda siyonist igalcilerin Mavi Marmara saldrsn da hatrlatan Karavil, Bu yl 31 Maysa denk gelen Dünya Kudüs Günü ayn zamanda Mavi Marmara Katliamnn da yl dönümüdür. galci siyonistlerin uluslararas sularda Gazze Özgürlük Filosuna düzenledii saldrnn üzerinden 9 yl geçti. 10 Müslümann ehid olduu, onlarcasnn yaraland, alkonulduu, ikence gördüü, Mavi Marmara saldrsnn 9uncu ylndayz. Bu vesile ile tüm ehitlerimizin ahadetlerini bir kez daha tebrik ediyor ve Yüce Allahtan bizlere de ahadeti nasip etmesini niyaz ediyoruz. temennisinde bulundu.

Tüm dünya siyonistlerin katliamlarna, insan hakk ihlallerine gözünü yummu durumda

Karavil, Kudüs, Gazze bir bütün olarak Filistin, her geçen gün igal rejiminin saldrlaryla kar karya kalyor. Her yl yüzlerce kardeimiz mukaddes topraklarda ehid oluyor. Gazzeye yönelik havadan ve karadan uygulanan ambargo denizde de sürdürülüyor. Gazzeli kardelerimiz 15 mil dndaki alana çkamyor. Tüm dünya siyonistlerin katliamlarna, insan hakk ihlallerine gözünü yummu durumda. Bu nedenle, uluslararas hukuku çineyerek insanlk onurunu ayaklar altna alan siyonistlere kar verilen mücadele; Kudüs ve Gazze özgür oluncaya kadar duraksamadan devam etmelidir. diye konutu.

Ykm projesine kar güçlü bir duru sergilemeli

Bugün haydut ABDnin Yüzyln Anlamas olarak sunduu, ama aslnda Yüzyln galine kap aralayan sinsi plana ilikin corafyamzdaki kimi kukla rejimler her ne kadar destek verse de hür iradeli ülke yönetimleri bu büyük ykm projesine kar güçlü bir duru sergilemelidir. diyen Karavil, u çarlar yinelediklerini söyledi:

-Siyonistlerle olan askeri ve ekonomik i birlikleri sonlandrlmaldr.

-Kudüs bir bütün olarak Filistinin bakenti ilan edilmeli ve buna ilikin pratik admlar atlmaldr.

-Yllardr büyük skntlar çeken, saldrlara urayan Gazzenin üzerindeki ablukann kalkmas için Siyonist igalcilerin üzerine her türlü bask oluturulmaldr.

-Siyonist sermayenin slam ülkelerinde ticaret yapmasna izin verilmemelidir.

-Filistin topraklarn igal altnda tutan siyonistlerin meru olmayan rejimi tannmaktan vazgeçilmelidir.

Karavil son olarak, Bu münasebetle bir kez daha Dünya Kudüs Gününün slam ümmetinin birlik ve beraberliine vesile olmasn Rabbimizden niyaz ediyoruz. Müslüman kardelerimizin akan kannn durmasn, var olan iç çatmalarn sonlanmasn temenni ediyoruz. Ayran deil bütünleen bir ümmetin inas için Rabbimizin vesileler yaratacana inanyoruz.

Ana Sayfaya Git