Özhaseki: Belediye başkanlarının fotoğrafları Ekim'de netleşecek

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarının Ekim ayında netleşeceğini söyledi. ''Yüzümüzü ak edecek adayları belirleyeceğiz" diyen ve pazartesi gününden itibaren aday adaylarını belirlemeye başlayacaklarını belirten Özhaseki, ''Koltuk çantada keklik diye düşünen yanılır'' diye konuştu.

Haberler 02.09.2018 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseride ilçe tekilatlarna ziyaretlerde bulunan Ak Parti Genel Bakan Yardmcs ve Kayseri Milletvekili, eski bakan Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerle ilgili olarak gazetecilerin sorularn yantlad. Özhaseki, Ekim aynda bakan adaylarnn netleebileceine dikkati çekerek unlar söyledi:

Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimler ülkemizde yllardr 5 ylda bir yaplyor. Huzur içinde geçiyor. Buna ükrediyoruz. Bu da Türkiyede demokrasinin ne kadar oturduunun bir alametidir. Bundan dolay mutluluk duyuyoruz. Ancak seçimlerde vatanda biraz yorulduu için imdiden çok fazla telaffuz etmek istemiyoruz. Fakat biz, Ak Parti olarak hazrlkl bir partiyiz. 24 Haziran seçimlerinden sonra zaten birkaç gün içinde seçimin deerlendirmesini yapp, kendi içimizde öz eletiri yapp çok açk yüreklilikle vatandalarla paylatk. Sonra da kongremizden sonra yerel seçimlerin hazrlna baladk. Birçok partide aslnda 24 Haziran seçimleri sonuçlar bile daha 2 ay sonra tartlyor. Yerel seçimler içinde dorusu herhangi bir ümit verici bir ey ortaya koymuyorlar. Keke ka rakiplerimiz de çok daha ciddi bir çalma içinde olsalar. ehirlere faydal olacak bizimde rekabetten keyif alacamz insanlar koysalar. Böyle gitsek seçimlere, dileimiz bu olur. Ancak, o taraflara bakmadan biz kendi iimize bakyoruz.

ADAY ADAYLARI PAZARTESNDEN TBAREN BELRLENMEYE BALAYACAK

Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerin ve bakanlarn fotoraflarn çektiklerini, illerin yan sra bölgesel sorunlar da yakndan izlediklerini ifade etti. Özhaseki, öyle devam etti:

Yerel yönetimler birimi olarak biz kendi içimizde önce ehir sorunlarn belirledik. Bölge sorunlarn belirledik. Her ilin fotorafn çekmeye aylardr devam ediyorlar. imdi biz onlar birkez daha teyit edeceiz. Arkasndan Sayn Cumhurbakanmz iaret ettii bir konu var ki bu her eyden çok önemli. Bu konuda da o düsturlara bal olabilecek ve bizim yüzümüzü ak edecek adaylarmz belirlemeye çalacaz. Nedir bu? Gönül belediyecilii. Yllardr bu ülkede 90l yllara kadar hep ideolojik belediyecilik hakim olmutu. Sonrasnda bizim misyonumuzun, ekibimizin balatm olduu hizmet belediyecilii, sosyal belediyecilik vard. çok ükür güzel de oldu. Türkiyede birçok ehrin eli yüzü aça çkt. Güzel iler hizmetler yapld. Bunu kimse inkar etmiyor zaten. Ama imdi bir baka kavramla kar karyayz. Dorusu da bu zaten. Bütün belediye bakanlarmzn vatandala el ele, gönül gönüle bir ehri yönetmesi. Tabi onlara dokunmazsa onlardan gelen her teklifi her soruyu veya her sorunu çözecek ekilde bir gayretle yaklamas ama bir taraftan da katlmc belediyecilii ortaya koymas ite bu adaylar belirleyecek atmosfer önümüzdeki günlerde dodu. çalmalarmz da zaten balad. Pazartesinden itibaren ehirlerde aday tespitlerine balyoruz.

Özhaseki, Elbette ki her ehrin kendine has özellikleri var. 81 vilayetin netlemeye ihtiyac var. O ehirleri az çok biliyoruz. Aklmzda bir takm ehirler var. O ehirlerle ilgili bilgiler var. Raporlara dökülen bir takm yazlar çiziler var ama son olarak resmi bir daha çekmek istiyoruz. Oradaki vatandalar dinlemek istiyoruz. Tekilatlarmz ne diyor bir kez daha dinlemek istiyoruz. Arkasndan sivil toplum örgütleri ne diyor dinlemek istiyoruz. Vatanda ne diyor dinlemek, görmek istiyoruz. Anketlerle belirlediimiz sonuçlar giden milletvekili arkadalarmzda bizatihi yerinde görerek gözlemleyecekler. Orada çkan fotoraf bizim için çok önemli. Ne beklendii çok önemli. Biz bu çalmalarmz 1 1,5 ay devam ettiririz. Ekim ay sonuna kadar da ciddi raporlar hazrlayp MYKnn alaca karar dorultusunda kurullarn önüne getiririz ve orada tartmaya balarz diye düünüyorum. Belediye bakanlarnn imdilik flu olan fotoraflarn Ekim aynda netletiririz diye konutu.

PART DIINDAN DA ADAYLAR OLABLR

Yerel seçimlerde parti dndan da adaylar olabileceine de vurgu yapan Özhaseki, sözlerini öyle tamamlad: Kendi tekilatlarmzdan yetimi arkada var ise onlarn da olmasna gayret ederiz. Ama öyle yerle olur ki vatandan tercihleri biraz daha farkldr. Ona da sayg duyarz. Parti dnda da birçok deerli insan partimize davet ederek, belediye bakanmz olmas için teklif götürürüz. Bunda hiçbir mahsur yok. Koltuk çantada keklik diye düünen, öyle diyen yanlr. Bu iin asl esas, 1 ehrin dilini iyi tutturmak, 2 beklentilerini iyi görmek onlar karsnda saygl davranp o beklentiye uygun cevap vermektir.

Ana Sayfaya Git