Özlemi yüreğimizde kor gibi büyüyor

Diyarbakır’da 20 yıl önce hain bir saldırı sonucu şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ablası Sabahat Arslan, “20 yıl geçti ama acısı dün gibi taze. Gaffar’ın özlemi her geçen gün yüreğimizde kor gibi büyüyor” dedi

Haberler 25.01.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 24 Ocak 2001de makamndan çktktan sonra emniyet binasna 200 metre mesafede ehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarnda düzenlenen silahl saldr sonucu 5 mesai arkadayla birlikte ehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkann ölümünün üzerinden 20 yl geçti. Okkan aradan geçen yllara ramen hem Diyarbakrda, hem memleketi Sakaryada rahmet ve minnetle anlyor. Ali Gaffar Okkann ablas Sabahat Arslan, kardeinin ölümünün üzerinden 20 yl geçtiini ancak acsnn hep taze olduunu söyledi.

Kardeinin hain pusuda ehit edilmesinin acsn hl yüreinde tadn belirten abla Arslan, Kardeim vatan, millet, bayrak sevgisiyle görev yapan bir polisti. Görev yapt her ilde görevinin en iyisini yapmak için çalt. O Diyarbakr halkn, Diyarbakr halk da kardeimi çok sevdi. Acmz halen taze ve onu hiç unutmadk. Gaffarn özlemi her geçen gün yüreimizde kor gibi büyüyor. Her gün dualarmzda. Mekan cennet olsun dedi.

GAFFAR BABA DYORLARDI

Diyarbakrda hizmetleriyle gönüllerde taht kuran ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, samimi bir gayretle yapt çalmalarla Diyarbakrllarn sevgi ve saygsn kazanmt. Okkan, meslektalar ve hayrseverlerden toplad yardmlarla ihtiyaç sahibi ailelerin ve örencilerin yüzünü güldürüyordu. Geceleri tebdili kyafetle sk sk esnaf ziyaret eder, nerede fakir-fukara olsa, nerede bir hakszlk olsa, nerede ba skan biri olsa l Emniyet Müdürü Okkan oradayd. Gençleri terör örgütlerinden ve uyuturucu ebekelerinden uzak tutmak için spora yönlendiriyordu. Diyarbakr onu, o Diyarbakr sevmiti. Halk ona Gaffar Baba diyordu. Okkana duyduu sevgiyle birçok kii çocuklarna onun ismini verdi.

SUKASTIN FALLER KIRMIZI LSTEYE ALINDI

Diyarbakr Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 koruma polisinin ehit edildii hain suikastn 20. yldönümünde, saldrnn faillerinden 3ü aranan teröristler listesinde 10 milyon lira ödüllü krmz kategoriye, biri ise 3 milyon lira ödüllü mavi kategoriye alnd. Hain suikastta Okkan ile birlikte koruma polisleri Mehmet Kamal, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy, Atilla Durmu ve Sabri Kün ehit olmutu. Hizbullahç teröristler suikast, bu olaydan 1 yl önce 17 Ocak 2000 günü stanbul Beykoz Kavack villalarnda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Veliolunun öldürülmesine misilleme olarak gerçekletirmiti. Okkan ve koruma polislerinin ehit edildii suikast sonrasnda devam eden seri operasyonlarda olayn tetikçilerinden Diyarbakrda Hasan Saraaç, Elazda Bedri Esmer ve Hüseyin Saraaç, Batmanda afi Demirda polisle girdikleri çatmalarda öldürüldü. Suikastn sa yakalanan 10 faili ise tutukland. çileri Bakanl hain suikastn tetikçilerinden olup 20 yldan beri tüm aramalara ramen bulunamayan Necmettin anl, Haim Alabalk ile ener Dönükü 10 milyon lira ödüllü krmz kategoriye, Kemal anly da 3 milyon lira ödüllü mavi kategoriye ald.

Ana Sayfaya Git