Öztürk: Örgüt referandumu sabote etmesine izin vermeyiz

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Bitlis'te kanaat önderleri, sivil toplum örgütü temsillcileri ve korucu başları ile bir araya geldi.

Haberler 26.02.2017 - 12:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Yardmcs Sebahattin Öztürk, Bitliste kanaat önderleri, sivil toplum örgütü temsillcileri ve korucu balar ile bir araya geldi. Öztürk, Örgüt, hem yaz hem de referandumu sabote etmek için elinden geleni yapmaya çalabilir. Biz buna izin vermeyeceiz ve elimizdeki bütün imkanlar bunun üstesinden gelmeye yeter dedi.

Önceki akam saatlerinde geldii Bitliste geçeyi geçiren Bakan Yardmcs Sebahattin Öztürk Polisevinde kanaat önderleri, korucu balar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantya Bitlis Vali Yardmcs Murat Kütük, Emniyet Müdürü Fatih Kaya katld. Toplantda konuan Öztürk, bölgede terörün bitirilmesi için tüm güçleri ile çaltklarn, yaz aylar ile birlikte bölgede terörün bitirilmesi için operasyonlarn younlatrlacan söyledi. Türkiyenin çok kritik bir eikte ve corafi mekanda yer aldn belirten Öztürk, öyle konutu:

Bir taraftan her ne kadar 300-350 yldr snrlarmz deimese bile bir takm baka baka sorunlarmz olan ran, bir tarafmzda ate çemberi haline gelmi Suriye var. Bu önemli 3 ülkedeki komu ülkelerde cereyan eden hadiseler memleketimizi ve Bitlisi yakndan ilgilendiriyor. Bu sorunlar bizi ilgilendirmez diyemeyiz. Bundan 100 yl öncesine kadar buralar bizim topramz ve dindamzd. Önce Iraktaki insanlar yurt dna çkarld. iiler ve Sünniler ülke dna çktlar. Suriyede 12-13 milyon insan ya ülke dna çkt, yada ülkenin baka yerlerine gitmek zorunda kald. Son olarak ülkemizi de yakndan ilgilendiren 3,5 milyon snmac ile kar karya kaldk. 3,5 milyon dile kolay gelir. Avrupa ülkelerinin 10a yakn ülkesinin nüfusu kadar olduunu hatrlatmak isterim. Bu kadar kalabaln günlük iaelerini karlamak bir ülkenin kolay kolay üstesinden gelebilecei bir i deil. Bir de üstüne oralarda cereyan eden olaylar ülkemizin iç güvenliini tehdit eder düzeye geldi. Hem Irakta hem Suriyede özellikle yerel halkmzn cann yakan örgüt oralarda da yaplanmalara gitmitir. Türkiye bu konuda duyarsz kalmamtr.

TERÖRÜ BTRECEZ

Bakan Yardmcs Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terör örgütünü bitirme adna yaplmas gereken her eyi denediini belirterek konumasn öyle sürdürdü:

Örgüt barikatlar kurdu, çukurlar kazd, tuzaklar kurdu, insanlar öldürdü, daa kaldrd, mahkemeler kurarak vergi ad altnda haraçlar toplad. Bütün bunlar birkaç sene içerisinde gözümüzün önünde oldu. Ya duyduk yada duyanlar bize anlatt. Bu ac tablo 2015 ylnn Temmuz ayna kadar geldi. 2015 ylnda Adyamanda bir askerimizi ve Ceylanpnarda 2 polisimizi ehit ettiler. Biz buna kaytsz kalamayacamz düüncesi ile bu mücadeleyi yeniden onlarn anlayaca dilde yeniden balattk. 1,5 yl içerisinde önemli bir mesafe aldmz sizler de gözlemlemektesiniz. Allah izin verirse 2017 ylnda bunlarn bilip de bize dayatmaya çalt zorbaln üstesinden geleceiz. Bundan hiç üpheniz olmasn. rademizden hiç amamz olmayacaktr. Sizin iradenizin temsilcisi olarak devletimiz bunun üstesinden gelecektir. Bugün bile Bitlis snrlar içerisinde u an itibari ile 8 kii etkisiz hale getirildi. 3 kii de aranyor. Dolaysyla bu mücadeleyi bu ekilde baarya ulatrmann imkan, ihtimali yoktur. Bu mücadeleyi yürütürken biraz daha ac ve sknt yaatabilirler. Bununda üstesinden geleceiz. Türkiye 35 seneden beridir bu vahi örgütle mücadele ediyor. Ve inanlmaz bir dayankllk gösterdi. Baka ülkelerde olsayd baka türlü sonuçlarla sonuçlanabilirdi.

ÖRGÜT REFERANDUMU SABOTE ETMEK çN çALIABLR

Refendam ile ilgili de konuan Öztürk, 16 Nisanda yaplacak referanduma deinirken, Önümüzde bir baharmz ve yazmz var. Dolaysyla örgüt hem yaz hem de referandumu sabote etmek için elinden geleni yapmaya çalabilir. Buna izin vermeyeceiz ve elimizdeki bütün imkanlar bunun üstesinden gelmeye yeter. Biz toptan, tüfekten ziyade sizleri istiyoruz yanmzda. Sizi samzda, solumuzda önümüzde, arkamzda istiyoruz. Siz olmadan biz baarl olduunuz asla saymayz. 80 milyon ülkemizin her ferdi bizim için deerli ve asla vazgeçemeyeceimiz kiidir. O bakmdan bugüne kadar olduu gibi gerek kanaat önderlerimiz, siyasilerimiz bütün teröre prim vermeyen kardelerimiz devletimin her zamankinden daha çok yannda olmasn bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git