PAK: Kürdistan isminden vazgeçmeyeceğiz

Partilerinin isminde yer alan “Kürdistan” kelimesi nedeniyle hedef alınmasına tepki gösteren PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “Kürdistan isminden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haberler 04.10.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürdistan Özgürlük Partisi (Partya Azadya Kurdistan-PAK), yi Parti Meclis Grup Bakanvekili Lütfü Türkkann partilerini içerisinde yer alan Kürdistan kelimesi nedeniyle hedef almasna ilikin açklama yapt. Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde bulunan Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde yaplan açklamaya siyasi parti üyeleri katld.

KÜRT SORUNU çÖZÜLMED

lerine gelince Kürdistan kelimesini kullanyor, ilerine gelince kullanldnda ceza kesiyorlar diyen Özçelik, Mecliste de Kürtçe için bilinmeyen dil ibaresini kullanyorlar. Bugün Kürt ve Kürdistan kelimelerine yönelik yasaklar sürüyor. Demek ki Kürt sorunu çözülmemitir dedi. Kürdistan ve Kürtçeye dönük yasaklarn kabul edilemeyeceini ifade eden Özçelik, Kürdistan vardr, isimden de vazgeçmeyeceiz. Bizim yurdumuzdur. Yurdumuz önce 2 sonra 4 parçaya bölündü. Bugün alnan kararla görüyoruz ki devlet bile bundan vazgeçin diyor. Sadece yi Parti için deil tüm partiler için diye belirtti.

PART SM ONAYLANDI

çileri Bakanl Genel Sekterinin yapt son yazl açklamay hatrlatan Özçelik, Yaplan açklama PAKn yasal bir parti olduunu ispatlyor. Açklamada, Böyle bir parti vardr hakknda dava açlmtr deniyor. Burada unu belirlemek lazm, PAK hakknda dava açlm. Açlan kapatma davasna kar partimiz savunmasn yapm ve bu süreç devam ediyor. Ancak bu süreçte PAK, Ankarada YSKnn gözetiminde 2017de 1inci, 2020de ise 2nci olaan kongresini yapmtr. Kongre sonuçlar devlet Yargtay Cumhuriyet Basavcl tarafndan da onaylanm. Anayasa Mahkemesi, daha önceki bütçelerimizi onaylad gibi 2018 bütçemizi de onaylad. En önemlisi bu kararlar Resmi Gazetede yaynland. Bu ayn zamanda Kürdistan Özgürlük Partisi ve Kürdistan isimli partilerin de yasal kimliklerinin onaylanmas anlamna geliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git