Pakdemirli: Yangınlarda şiddetli rüzgarla savaşıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son yangınların 16'sının 'büyük yangın' kategorisinde olduğunu belirterek, "Hava koşulları yangının daha geniş alanlara yayılmasına ortam sağlıyor. Yangınlarda yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgarla savaşıyoruz" dedi.

Haberler 12.08.2021 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlnn Twitterdaki hesabndan Bakan Bekir Pakdemirlinin yapt açklama paylald. Bakan Pakdemirli, küresel snmann etkilerinin gün geçtikte dünyann her noktasnda kendini hissettirdiini ve Türkiyenin Akdeniz iklim kuanda olduunu söyledi. Pakdemirli, Ormanlarmzn yaklak yüzde 54ü yangna hassas alanlardan oluuyor. Küresel iklim krizi ile scaklklar gün geçtikçe artyor ve bu durum özellikle yangna hassas alanlarmz üzerindeki riski daha da artryor dedi.

Bakan Pakdemirli, en zorlu yangnlar ile büyük mücadele verildiini belirterek, Hava koullar yangnn daha geni alanlara yaylmasna ortam salyor. Yangnlarda yüksek scaklk, düük nem ve iddetli rüzgarla savayoruz. Yangn bölgelerimizden Marmariste 3 Austos günü hava scakl 45.5 dereceyle scaklk rekoru krd. Önceki rekor 7 Temmuz 1988de 45.2 olarak ölçülmü. Bu koullarn yannda ayn anda birçok yerde büyük yangn çkmas da mücadelemizi zorlatran unsurlardan biri açklamasnda bulundu.

274 YANGINI KONTROL ALTINA ALMAYI BAARDIK

Bakan Pakdemirli, kontrol altna alnan yangnlarla ilgili unlar kaydetti:

Son 2 ylda toplam 5 büyük orman yangn meydana gelmiken, son yangnlarn 16s büyük yangn kategorisinde idi. Ayn anda bu kadar çok yangnn çkmas ekiplerimizin geni bir alana yaylmasna neden oldu. Orman Genel Müdürlüümüz böyle tablolara kar hazrlkl olarak dönüümlü bir sistem uygulayarak ekiplerimizi zinde tuttu. Dier yandan yangnlarn yerleim yerlerine yakn olmas da kontrolü güçletiren bir nokta. Orman Genel Müdürlüümüzün öncelii, insanlar, meskn mahal ve dier canllarn güvenlii oluyor. Bu güvenlii salamak amacyla ekiplerimiz öncelikli müdahalelerini bu noktalarda yapyor. Tüm bunlara ramen havadan ve karadan verilen büyük mücadele sonucu 274 yangn kontrol altna almay baardk.

Ana Sayfaya Git