Pandemi görevlileri için konteyner kent

Elazığ'da, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Fırat Üniversitesi'nce kurulan konteyner kent, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında pandemi hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına tahsis edildi.

Haberler 26.04.2020 - 23:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Sivrice merkezli 24 Ocak günü meydana gelen 6.8lik depremin ardndan Frat Üniversitesi tarafndan yerlekede 65 bamsz bölümden oluan konteyner kent kuruldu. Örenciler için oluturulan konteyner kent, Frat Üniversitesinde koronavirüs salgnyla mücadele kapsamnda kurulan pandemi hastanesinde görevli salk çalanlar için tahsis edildi. Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirda, salk çalanlarn hem rahat etmeleri hem de salgna yakalanmamalar amacyla her türlü tedbiri aldklarn, bu kapsamda konteyner kenti salkçlarn hizmetine sunduklarn söyledi. Pandemi hastanesinde koronavirüsle mücadelede özveriyle mücadele eden salk çalanlarnn, ailelerinden uzak kalp, nöbetlerinden sonra konteyner kentte vakit geçirdiklerini anlatan Demirda, hayatlarn kolaylatrmay amaçladklarn kaydetti.

TEST POZTF OLAN SALIKçI YOK

Rektör Demirda, Elazda koronavirüs testi pozitif çkan salk çalan olmadn da belirterek, Salk çalanlarmz görevini tamamladktan sonra konteyner evlerine gelip kitap okuyarak, ders çalarak ve dinlenerek vakitlerini geçiriyorlar. Allaha ükür ki bizim ehrimizde kontrolümüzde olan salk personelimizde bugüne kadar herhangi bir vakann tespit edilmemi olmas da kendi admza sevindirici dedi.

Hastanenin acil servisinde görev yapan evval Gül ise mesaisinin bitiminden sonra konteyner kentte dinlendiklerini belirterek, Konteyner kentte tek kiilik alanda kendimizi izole ediyoruz. Hastaneye nöbetlerimize gidip geliyoruz. Burada kitap okuyarak, ders çalarak, televizyon izleyerek vakit geçiriyoruz. Bu pandemi salgn bitene kadar da bu ekilde burada kalmaya devam edeceiz diye konutu.

3 haftadr konteyner kentte kaldn söyleyen, acil servis görevlisi Ahmet Burak Aygüne de ailesiyle iletiimini telefonda görüntülü konumayla sürdürdüünü söyledi.

Ana Sayfaya Git